RAULZINJO PO ŽELJKOVOM UKUSU: Partizan nanišanio Brazilca sa osam NBA sezona

Novosti online

14. 07. 2023. u 08:00

RUPU na poziciji plejmejkera u sastavu Partizana, nastalu odlaskom Dantea Egzuma u Dalas, produbila je odluka Jama Madara da aktivira klauzulu o raskidu saradnje i preseli se u Fenerbahče.

РАУЛЗИЊО ПО ЖЕЉКОВОМ УКУСУ: Партизан нанишанио Бразилца са осам НБА сезона

foto: Tviter

Željko Obradović trenutno na raspolaganju ima Aleksu Avramovića, Kevina Pantera i Ognjena Jaramaza, ali u radnoj knjižici svakog od njih kreacija igre nije primarni zadatak.

Iako su u današnjoj košarci linije koje razdvajaju uloge jedva vidljive, crno-belima je neophodno da angažuju igrača naglašenih plejmejkerskih osobina. Poslednje ime koje je isplivalo iz mora nezvaničnih informacija je brazilski reprezentativac Raul Neto, 31-godišnjak malo poznat onima koji ne prate pomno NBA prilike, jer već osam sezona igra u najboljoj ligi na svetu. Nekad manje, nekad više, zavisno od potreba timova i raznih drugih okolnosti.

Nedavno završenu sezonu proveo je u Klivlendu, sa kojim je prošlog leta potpisao jednogodišnji ugovor vredan 2.463.000 dolara. Nastupio je na 48 mečeva, prosečno igrao 10,5 minuta i beležio 3,3 poena i 1,6 asistencija. Čini se da se minulom sezonom ispisao iz NBA i da njegovi agenti ispituju opcije za povratak u evropsku košarku. Nastupao je tri sezone za španski San Sebastijan i jednu za Mursiju, pre nego što je 2015. postao deo orkestra „džezera“ iz Juta, koji su dve godine ranije tokom draft večeri preuzeli od Atlante 47. pika druge runde.

Četiri sezone proveo je u Juti, u debitantskoj je bio starter čak 53 puta, ali se vremenom njegova uloga smanjivala. Potom je jednu godinu nosio dres Filadelfije, dok se za njega nisu zainteresovali Vašington Vizardsi i dali mu stabilniji ugovor i veću šansu. Sezona 2020/2021. statistički je najbolja u karijeri okretnog brazilskog plejmejkera, visokog 188 centimetara. Nastupio je u 64 utakmice (22 kao starter) i za prosečno 21,9 minuta u dresu prestoničkog tima ispisao sasvim solidne brojke - 8,7 poena, 2,4 skoka i 2,3 asistencije. I u narednoj sezoni je ostavio vidljiv trag (7,5 poena, 3,1 asistencija po meču).

Raul Tonji Neto, u domovini poznat kao Raulzinjo, igrač je jakog tempa koji se odlično uklapa u Obradovićevu doktrinu. Prema informacijama iz Grčke, trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas vidi Brazilca kao dobro rešenje nakon prelaska Kostasa Slukasa u neprijateljski tabor Panatinaikosa. Navodno postoji značajna verovatnoća da karijeru nastavi među beogradskim crno-belima ili atinskim crveno-belima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet