BEZ PORAZA 545 DANA: Košarkaši Partizana imaju jak adut u borbi za trofej regionalne ABA lige

G. KELIĆ

08. 06. 2023. u 08:00

BEOGRADSKA "Arena" je glavni adut košarkašima Partizana u ovogodišnjem plej-ofu ABA lige. To je bila u obe dosadašnje runde doigravanja koje su crno-beli uspešno preskočili, a od presudnog značaja mogla bi da bude i u borbi za regionalni trofej, koji bi 12. juna trebalo da započnu protiv Crvene zvezde. Podatak da tačno 545 dana izabranici trenera Željka Obradovića nisu izgubili meč jadranskog takmičenja kada su domaćini u najvećoj dvorani na Balkanu, može da ih ohrabruje pred okršaj sa "večitim" rivalom.

БЕЗ ПОРАЗА 545 ДАНА: Кошаркаши Партизана имају јак адут у борби за трофеј регионалне АБА лиге

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Beše 11. decembar 2021. godine i 11. kolo prošlogodišnjeg izdanja ABA lige kada je Cedevita Olimpija u "Štark areni" iznenadila "valjak", saladavši ga sa 89:96. Ovog puta, u majstorici polufinala nije bilo nepredviđenih dešavanja (91:70), tako da je ekipa iz Humske povećala trenutni niz nepobedivosti na kotu 13, do kojih je stizala sa prosečnom razlikom od 23,5 poena.

AVRAMOVIĆ BLIZU POVRATKA

JEDNA dobra stvar za crno-bele bi mogla da se izrodi iz odugovlačenje četvrtfinalne i polufinalne serije, a to je povratak Alekse Avramovića. Eksplozivni plejmejker je polomio ruku još u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige protiv madridskog Reala, a njegov oporavak tekao je bolje nego što se očekivalo, tako da će sutrašnja kontrola doneti odgovor na pitanje da li će moći da zaigra u finalu.

Bila bi ta brojka još veća da crno-beli u prethodne dve sezone nisu bili primorani da se u nekoliko navrata sele u dvoranu "Aleksandar Nikolić". Verovatno bi imali i koji poraz manje, pošto su pored neočekivanog neuspeha od SC Derbija (83:84) na startu četvrtfinalne serije, lani izgubili i od Mege (90:93) u nekadašnjem "Pioniru".

ZVEZDA ZASADA NE ODSTUPA

IZ Crvene zvezde su prethodnih dana serijom saopštenja jasno stavili do znanja da neće igrati finale ABA lige dok se ne završi borbu za trofej u KLS. Našem listu je iz kluba potvrđeno da se ekipa trenutno isključivo sprema za završnicu domaćeg prvenstva i da neće odstupati od ranije izrečenog stava.

Ostaje da se vidi da li će u ponedeljak na parket "Arene" istrčati samo crno-beli ili će se ipak igrati košarka.

Navijači crno-belih u "Areni" nisu prisustvovali porazu svojih ljubimaca tačno godinu dana, pet meseci i 29 dana! A mogli bi još i duže ukoliko Obradovićevi izabranici ponove praksu iz prošlosti, u kojoj je pet puta od ukupno sedam, šampion bila ekipa koja je imala prednost domaćinstva u celokupnom doigravanju.

Koliki to značaj ima u duelima "večitih" najbolje pokazuje činjenica da je, ne računajući kovid-sezonu koja se igrala bez publike, gostujući tim u derbiju odigranom u ABA ligi poslednji put slavio u novembru 2018.

- Neću da se bavim time, to nije moj posao. Meni kažu kad je utakmica i to je to. Zovite ljude iz menadžmenta ili Zorana Savića, pa ga pitajte - rekao je Obradović na pitanje da li je treći duel sa slovenačkim šampionom mogao da se igra u manjem razmaku od sedam dana.

Čini se da je bolje što nije, pošto tako crno-beli ne bi mogli da igraju u svom nominalnom domu. Deluje da neko ozbiljno na to misli, pošto su iz kluba od rukovodstva Lige i zahtevali ovaj datum za majstoricu. Još jedna dobra stvar za njih je to što će sva tri eventualna meča protiv crveno-belih kao domaćini igrati na Novom Beogradu (serija se najkasnije završava 22. juna, dok tri dana kasnije koncert imaju čuveni "Skorpionsi")

ABA finale

12. 6. Partizan - C. zvezda

14. 6. Partizan - C. zvezda

17. 6. C. zvezda - Partizan

19. 6. C. zvezda - Partizan*

22. 6. Partizan - C. zvezda*

*Ako bude potrebno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju