KARI DRŽAO REKORD DVE NEDELJE: Niko nikad kao Tejtum u mečevima broj 7

Novosti online

15. 05. 2023. u 22:52

NIKO nikad nije bio tako ubojit u sedmom meču plej-ofa kao Džejson Tejtum. As Bostona je ubacio 51 poen u ubedljivom trijumfu nad Filadelfijom za plasman u finale Istoka (112:88), čime je oborio samo dve nedelje star rekord Stefa Karija (50).

КАРИ ДРЖАО РЕКОРД ДВЕ НЕДЕЉЕ: Нико никад као Тејтум у мечевима број 7

FOTO: AP/Tanjug

Nakon što je u prethodnoj utakmici do poslednje četvrtine pogodio samo jedan od 15 šuteva, četvrti iz ovosezonske MVP trke eksplodirao je u odlučujućem meču (šut 17/28, trojke 6/10) i zakazao reprizu prošlogodišnjeg finala konferencije sa Majamijem.

- Osetio sam olakšanje zbog toga što smo dobili još jednu šansu - rekao je Tejtum. - Naša sezona je mogla da bude gotova posle šeste utakmice, imao sam na umu da sam u tom meču bio loš koliko sam mogao da budem.

Izašao je sa terena tri minuta pre kraja, uz ovacije i povike publike: "Pobedite Majami". Seltiksi su prošle sezone odoleli "vrelini" Floride u sedam mečeva, ali su u velikom finalu poraženi od Golden Stejta.

Sveže krunisani MVP Džoel Embid postao je prvi sa tom nagradom bez finala konferencije. Odbrambena klinika veterana Bostona Ala Horforda ograničila ga je na svega 15 poena, uz šut iz igre 5/18. Još lošiji je bio nekadašnji MVP Džejms Harden sa devet poena (3/11).

- I dalje verujem da Harden i ja imamo šansu da osvojimo titulu, ali za to je potrebno više od nas dvojice - dao je Embid izjavu koja je izazvala lavinu negativnih reakcija.

Fila je treću godinu zaredom zaustavljena u polufinalu konferencije, dok je treneru Doku Riversu ovo deseti poraz u mečevima broj 7, pet više od bilo kog drugog NBA trenera. Njegov skor u utakmicama koje mogu da zatvore seriju je 6-16.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!