"NE ZANIMA NAS ŠTA RADI PARTIZAN!" Crvena zvezda počinje odbranu krune

V. P.

27. 04. 2023. u 21:33

USRED odjeka evroligaških bitaka za fajnal-for, naročito Partizanove sa Realom, nekako u tišini u petak kreće plej-of ABA lige prvim četvrtfinalnim utakmicama Crvene zvezde i Zadra u hali "Aleksandar Nikolić" (20.00), odnosno Budućnosti i Mege u "Morači" (18.00).

НЕ ЗАНИМА НАС ШТА РАДИ ПАРТИЗАН! Црвена звезда почиње одбрану круне

FOTO: KK Crvena zvezda

FMP u subotu gostuje Cedevita Olimpiji (18.30), dok će termini mečeva crno-belih i SC Derbija biti određeni po završetku serije sa "kraljevima".

Crveno-beli u odbranu jadranske krune ulaze sa drugog mesta u ligaškom delu (skor 23-3), protivnik je jedan od tri tima koji je uspeo da ih savlada i jedini kome je to pošlo za rukom kao gostu. Navijači dobro pamte taj poraz u 6. kolu (96:98), koji je koštao posla tadašnjeg trenera Vladu Jovanovića.

- Plej-of daje šansu svima - kaže njegov naslednik Duško Ivanović. - Izuzetno poštujemo ekipu Zadra, koja je u regularnom delu pobedila Zvezdu u Beogradu. Igraju specifično u odbrani i u napadu i mogu da stvore probleme mnogim ekipama. Mi smo u optimalnom stanju za početak plej-ofa. Veliki broj utakmica doneo je košarkašima koji nisu mnogo igrali priliku da se dokažu, Nikola Ivanović je odigrao odlično u Ljubljani, Džon Holand igra dobro već nekoliko utakmica.

Čini se da nikad nije bilo izvesnije da ćemo u finalu plej-ofa gledati večiti derbi. Kapiten crveno-belih Branko Lazić nije želeo da komentariše nastupe Partizana u Evroligi.

- Pre svega gledamo sebe i naše rezultate, to što rade i beleže je njihova stvar. Naša motivacija i želja nemaju veze sa njihovim rezultatima i ambicijama, želimo da nastavimo niz trofeja u ABA ligi i fokusirani smo samo na našu igru.

Zvezda se u Zadru revanširala Dalmatincima za beogradski poraz (95:76), očekivanja pred start ove plej-of serije na dve pobede izneo je i njihov trener Danijel Jusup.

- Nije lako igrati protiv takvih ekipa. Nemaju slabu tačku, napadaju, dobri su šuteri, dobro igraju obranu i dobro skaču. Teško je naći pukotinu, ali naše je da se borimo 40 minuta i pokušamo da nađemo neku svoju šansu.

ABA plej-of 1/4

PETAK 28. april

Budućnost - Mega 18.00

C. zvezda - Zadar 20.00

SUBOTA 29. april

Cedevita O. - FMP 18.30

SUBOTA 6. maj

FMP - Cedevita O. 18.00

Zadar - C. zvezda 20.00

NEDELjA 7. maj

Mega - Budućnost 18.00

* Termini evnetualnih majstorica naknadno.

** Termini mečava Partizana i SC Derbija znaće se posle plej-ofa Evrolige između crno-belih i Reala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!