VELIKI SKANDAL U MADRIDU: Partizan razbio Real, a onda je domaćin izazvao tuču i meč je prekinut!

Novosti online

27. 04. 2023. u 20:01 >> 23:10

KAKAV Partizan, strašan Partizan! Crno-beli su i drugi put u dva dana pobedili Real u Madridu. "Parni valjak" je trijumfovao sa 80:95 (21:31, 16:20, 25:24, 18:20). Ipak, ovaj meč je obeležio veliki skandal!

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У МАДРИДУ: Партизан разбио Реал, а онда је домаћин изазвао тучу и меч је прекинут!

EuroleagueTV

Umesto da pišemo o utakmici, akcenat nažalost mora da bude na onome što se desilo na 1:40 do kraja susreta u "Vizink centru". Meč je prekinut pošto je izbila tuča na terenu posle preoštrog faula Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom. Potom se kapiten gostiju zaleteo na igrača Reala zbog toga, ali ga nije udario. Onda su svi uleteli u teren i krenulo je ozbiljno pesničenje. Očigledno da je košarkaš domaćeg tima ovo uradio iz nemoći.

Sudije su dugo gledale snimak i na kraju je glavni arbitar Sreten Radović odlučio da pošalje igrače u svlačionicu. Prekinuo je utakmicu jer nije bilo dovoljno igrača da se nastavi susret.

Vredi pomenuti da je Geršon Jabusele rvačkim zahvatom i potpuno nesportski bacio na parket Dantea Egzuma koji se tom prilikom povredio. Australijanac je hramljući otišao u svlačionicu.

EuroleagueTV

Bilo kako bilo Partizan je sada na velikih 2-0 i samo ga jedna pobeda deli od plasmana na Fajnal for. Zaista ružne scene i nema nikakve dileme da ovome nije mesto u sportu. Ostaje nada da će se na ovome završiti i da će meč u Beogradu proteći u fer i sportskoj atmosferi.

Što se utakmice tiče, izabranici Željka Obradovića su odigrali izvrstan susret. Koliko su bili dominantni najbolje se moglo videti u tome da su prvi kvartal okončali sa čak 10 razlike - 21:31.

Nastavili su i u nastavku susreta da dominiraju gosti. Real je uspeo par puta da spustio zaostatak, ali ništa više od toga, jer je Partizan uvek imao spreman odgovor. Prosto sve je funkcionisalo izvanredno u igri Beograđana.

Najefikasniji u Partizanu do momenta prekida bio je Dante Egzum sa 19 poena, dok je Džejms Naneli dodao 16. Kod Reala najviše se su se istakli Mario Hezonja i Rudi Fernandez sa po 16.

Treća utakmica na programu je 2. maja u "Areni" od 20.30. Ukoliko Partizan trijumfuje plasiraće se na Fajnal for.

Real Madrid - Partizan 80:95 (21:31, 16:20, 25:24, 18:20) - prekid

Dvorana: "Vizink centar". Gledalaca: oko 10.000. Sudije: Sreten Radović, Olges Latiševs i Fernando Roča.

Real Madrid: Vilijams-Gos 6, Rendolf, Fernandez 16, Abalde, Hanga, Hezonja 16, Rodrigez 2, Dek 8, Poarije 12, Ljulj 4, Jabusele 3, Musa 13.

Partizan: Vukčević, Ledej 15, Avramović 4, Panter 14, Smailagić 7, Papapetru 6, Egzum 19, Naneli 16, Lesor 10, Trifunović, Anđušić, Madar 4.

Četvrta četvrtina: Real Madrid - Partizan 80:95

39' - Utakmica je gotova. Sudija Sretan Radović je poslao igrače u svlačionicu.

39' - Au, šta se sad desilo. Napravio je neverovatno grub faul Serhio Ljulj. Sudije su svirale nesportski faul. Potom se Panter zaleteo na igrača Reala zbog toga. Onda su svi uleteli u teren i krenulo je ozbiljno pesničenje. Za sada je igra prekinuta, pošto sudije gledaju snimak da vide koga će da sankcionišu.

EuroleagueTV

38' - Sjajan napad gostiju. Panter je probio, potom proigrao Ledeja koji je poentirao van linije 6,75.

37' - Izgubio je loptu Partizan. Musa se zatrčao ka košu rivala i uspeo je da izbori dva penala. Sada je oba realizovao reprezentativac Bosne i Hercegovine. Važan šut je pogodio Zek Ledej.

36' - Opet Hezonja i opet isti ishod sa linije penala. Sa penala je polovičan bio Dante Egzum. Možda je malo umor uticao da pogodio jedno od dva. Poarije je popravio promašaj Hezonje i pospremio je loptu u koš.

35' - Pobegao je Avramović Poarijeu i sjajno je položio loptu na prvi obruč levom rukom - 71:89.

34' - Vratio je istom merom Egzum. Probio je Avramović i uposlio Australijanca koji je ostao sam za tri poena i to je iskoristio. Još jedna trojka, ovoga puta Ledej. Kao na treningu sada šutiraju crno-beli. Ljulj je iznudio dva bacanja i oba je pogodio.

33' - Hezonja je pogodio oba bacanja, ali Egzum je probio odbranu Madriđana i došao do lakih poena. Potom je Jabusele bio precizan za tri.

32' - Šta je pogodio Panter. Nije video koš od igrača Reala, ali ni to nije bilo teško, opet je pogodio van linije 6,75.

31' - Četvrta četvrtina je počela tehničkom greškom i Naneli je to iskoristio da pogodi novo bacanje. U nastavku akcije je odigran loš napad. Istom merom je odgovorio i Real. Rodrigez je poslao loptu u aut.

Treća četvrtina: Real Madrid - Partizan 62:75

30' - Trojka Ledeja, pa odlična odbrana crno-belih. Potom je istrčao kontru Avramović i polaganjem okončao treću deonicu - 62:75.

29' - Sada se Lesor izborio za dva bacanja. I on je bio precizan. Pogađa Partizan, ali pogađa i Rudi. Nova njegova trojka.

28' - Sve vidi Rodrigez. Izbacio je samog Deka koji je imao lako polaganje. Na drugoj strani oba penala je realizovao Nanelia, ali je potom Rudi bio precizan van linije 6,75.

28' - Iznudio je Dek dva bacanja posle faula Papapetrua. Argentinac koji je blistao u prvom meču danas nije mnogo raspoložen, ali uspeo je da pogodio oba penala.

27' - Napravio je Hezonja faul u skoku, pa će Naneli imati dva slobodna bacanja. Poklon je Amerikanac iskoristio.

26' - To se čekalo. Ostao je sam Panter i kaznio je to novom trojkom. Ponovo idu crno-beli na dvocifrenu prednost.

25' - Uneo je malo živosti Rodrigez i opet došao do poena, potom je iz kontre poentirao i Musa koji je sada na osam poena. Na drugoj strani Egzum je iznudio faul Muse i pogodio je oba bacanja.

EuroleagueTV

24' - Isticalo je vreme za napad Partizana. Naneli je uzeo šut i pogodio trojku i to pod faulom. On je pogodio i dodatno bacanje.

24' - Sjajan protok lopte "kraljevića" i trojka Fernandeza. Promenio je Mateo odbranu i nisu se crno-beli snašli na promenu odbranu Reala i do sada su postigli samo dva poena u trećem kvartala. Tajm-aut je odmah zatražio Obradović - 48:53.

23' - Poarije je iznudio faul Lesora i oba puta je bio precizan sa linije penala.

22' - Kakva akcija Rodrigeza i Poarije i na kraju snažno zakucavanje francuskog igrača. Partizan je na drugoj strani izgubio dve vezane lopte.

21' - Dugo je trajao napad Reala i uspeo je nekako da poentirao Poarije. Na drugoj strani snašno zakucavanje Lesora.

Druga četvrtina: Real Madrid - Partizan 37:51

Kako su samo odigrali crno-beli uvodno poluvreme. Bili su daleko bolji u šutu za dva poena (64,7% naspram 45,5%), u trojkama za nijansu slabiji (35,7% - 36,4%), dobili su bitku pod obručima, 19-16 u skokovima, imali više asistencija (6:4), "krađa" (5:4), a nerešeno je bilo samo u blokadama (1:1). Real je imao više izgubljenih lopti, 8:6. Košgeterski, kod Madriđana su se istakli samo Hezonnja sa 12 i Fernandez sa sedam poena,a kod Partizana Egzum (11), Panter (8), Smailagić i Naneli (po 7), te Papapetru (6). Po četiri poena ubacili su Ledej, Lesor i Madar, jedini se u strelce, od onih koji su igrali, nisu upisali Avramović i Trifnović, dok Anđušić i Vukčević nisu ulazili u igru.

20' - Vilijams-Gos je uzeo loptu pretrčao ceo teren i naterao Papapetrua ga faulira. Ipak, bio je polovičan. Crno-beli imaju veliku prednost posle 20 minuta košarke.

20' - Lesor je promašio zakucavanje, no u nastavku akcije do lopte je došao Papapetru i pogodio je oba bacanja. Izgubio je Partizan još jednu loptu, to je iskoristio Naneli da se i iznudio dva bacanja i pogodio je oba.

20' - Vezuju Madriđani četiri poena. Poarije je popravio promašaj Vilijams-Gosa. Odmah je tajm-aut pozvao Obradović na manje od minuta do kraja.

19' - Velike probleme ima Real. Ukrao je loptu Naneli i naterao je Vilijams-Gosa da ga faulira. Krilni igrač Partizana je oba puta bio precizan sa crte. Pretilo je na još jednu izgubljenu loptu domaćih, ali je Musa uspeo da pogodi u poslednjoj sekundi napada.

17' - Vilijams-Gos je pogodio sa poludistance, ali isto je uradio Madar, samo što je šut Izraelca bio dosta teži. Nestvarno igra Partizan. Nova trojka za Kevina Pantera. Real je u nokdaunu.

16' - Kako je utakmicu otvorio Smailagić. Dvojka, zakucavanje, a sada i trojka za centra crno-belih. Osim malog pada na startu drugog kvartala gosti briljiraju i na ovoj utakmici. Još jedan tajm-aut morao da potroši Čus Mateo.

16' - Do prvih poena i to sa linije penala došao je Džanan Musa, prva napadačka opcija Madriđana ove sezone. Na drugoj strani dvojku je pogodio Papapetru. Šteta je bila što je nagazio liniju.

- Real je "dovukao teško oružje" na ovu utakmicu. Uz parket je legenda fudbalskog giganta iz Madrida, Raul Gonzalez, ali i sadašnji asovi, Vinisijuš žunior, Fede Valverde...

EuroleagueTV

EuroleagueTV

15' - Seriju gostiju bez poena prekinuo je Smailagić koji je lepom centarskom tehnikom uspeo da dođe do koša. Još jednom je poentirao, ali sada posle snažnog zakucavanja. Uz to je uspeo da iznudi faul Poarije. Nije ipak pogodio sa crte.

14' - Dobar protok lopte u igri Reala i trojku iz ugla je pogodio Hezonja. Drugi put je bio precizan van linije 6,75 bivši igrač Uniksa. Odmah je tajm-autom reagovao Željko Obradović.

13' - Tri minuta nema poena Partizana, ali ni "kraljevići" nisu to u velikoj meri iskoristili da još više smanje zaostatak.

12' - Nije bilo komunikacije u odbrani gostiju i Hezonja je to iskoristio da dođe do poena. To je bio sedmi poen reprezentativca Hrvatske.

11' - Uzeo je težak šut Rudi Fernandez i pogodio je, ali to su njegovi šutevi kroz celu karijeru.

Prva četvrtina: Real Madrid - Partizan 21:31

10' - Idu gosti na prvu dvocifrenu prednost posle trojke Nanelija. Sjajnu prvu deonicu odigrali su crno-beli, posebno u napadu.

9' - Ide i trojka Egzuma i već je na 11 poena. Pre toga je polovičan bio Ledej sa penala, a i Rudi je uspeo da dođe do poena na drugoj strani.

9' - Rudi Fernandez je pogodio treću trojku za Real. Potom je Egzum posle još jednog sjajnog prodora došao do poena. A onda je Dek napravio faul za nova bacanja crno-belih.

8' - Prvi koš iz igre za Egzuma. I Hezonja je uspeo posle snažnog prodora da dođe do koša. Panter je na drugoj strani uspeo da iznudi dva slobodna bacanja. I on je oba puta bio precizan.

7' - Izašao je Hezonja iz bloka i pogodio prvi šut van linije 6,75. Sada se na obe strane igra rastrzano. I jedni i drugi su gubili lopte. Bio je ljut u tom momentu Obradović i gestikulirao je ka svojim igračima da smire igru.

6' - Na drugoj strani Real nije odigrao dobar napad, ali Ljulj je uspeo da pronađe način i dođe do poena posle prodora. Egzum za sada do poentira sa linije penala.

6' - Kakav potez Ledeja. Pogodio je šut uz faul Porijea, a uspeo je da iskoristi i dodatno bacanje za velikih +9 - 7:16.

5' - Do poena je došao Lesor, a na drugoj strani je oba penala iskoristio oporavljeni Paorije. Isti ishod sa linije slobodnih bacanja imao je i Dante Egzum koji se na taj način upisao u strelce - 7:13.

4' - Promašio je dugu dvojku Panter, ali su se gosti izborili za novi napad nakon što je Jabuseli sa loptom u rukama nagazio liniju. Ni Papapetru nije bio precizan u nastavku akcije. Kazni je to Dek na drugoj strani lakim poenima iz kontre.

3' - Madriđani su tri minuta bez poena što Partizan koristi i dolazi do novih lakih poena. Ipak, seriju je prekinuo Vilijams-Gos pogotkom van linije 6,75.

EuroleagueTV

2' - Real nije bio uspešan u svom prvom napadu. Izgubili su "kraljevići" loptu. Nisu se dobro sporazumeli Dek i Vilijams-Gos. Kapitenski Panter počinje meč. Uzeo je prvi šut za tri poena i odmah je pogodio. Dek je promašio iz izgledne pozicije, a na drugoj strani Lesor poentira za 0:7. Odmah tajm-autom morao da reaguje Čus Mateo.

1' - Nije prvi napad realizovao Partizan. Ledej je promašio trojku, ali ona se u nastavku akcije od Muse odbila u aut. Potom je Madar došao do poena posle odličnog prodora. Prebacio je Rendolfa i položio loptu.

Real počinje meč u petroci Najdžel Vilijams-Gos, Džanan Musa, Gabrijel Dek, Žerson Jabusele i Entoni Rendolf. Za crno-bele od starta su na parketu Jam Madar, Kevin Panter, Joanis Papapetru, Zek Ledej i Matijas Lesor.

20.30 - Osim 221 centimetar visokog centra van tima biće i Fabijen Kozer. Mesto u postavi su umesto njih dvojice pronašli Vensan Poarije i Alberto Abalde.

20.28 - MADRID OVAKVU CRNO-BELU SCENU NE PAMTI: "Grobari" izašli na ulice prestonice Španije, a onda... (VIDEO)

20.15 - MIŠKO RAŽNATOVIĆ OVO NIJE NI SANjAO: Saša Đorđević odgovorio menadžeru na tvrdnju da bi Partizan iz 1992. sada bio poslednji u Evroligi

20.05 - Odsustvo Tavaresa potvrdio je i trener Madriđana, Hesus "Ćus" Mateo:

20.00 - Navijači Partizana se raduju, gorostasni centar Reala, Tavares, nije uspeo da se oporavi od povrede iz prve utakmice i nije među 12 prijavljenih za večerašnji duel:

Uoči meča:

Veliki posao uradili su izabranici Željka Obradovića koji su došli do trijumfa trojkom Kevina Pantera u poslednjoj sekundi. Uspeli su na taj način odmah da naprave brejk i dođu u veoma dobru poziciju.

Ipak, daleko od toga da je posao završen, ali nema sumnje da će crno-beli pokušati da pobede i drugi meč u "Vizink centru" i sa 2-0 dočekaju treći meč pred punom "Arenom".

Ono što može da bude dobro za goste je da bi meč mogao da propusti centar Reala Valter Tavares. Poznato je koliko 221 centimetar visoki igrač sa Zelenortskih Ostrva znači "kraljevićima". Tek pre početka meča biće poznato da li će se on naći u sastavu.

Podsetimo, Partizan je ove sezone dva puta pobedio Madriđane, a doživeo je poraz u prvom meču ligaškog dela u prestonici Španije.

BONUS VIDEO: BUKA, BAŠ BUKA: Ovako su košarkaši Partizana dočekani u Madridu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)