DUŠKU IVANOVIĆU ŽAO IGRAČA: Jednu stvar trener Crvene zvezde ne može da prežali

V. P.

14. 04. 2023. u 10:45

DOLAZAK Duška Ivanovića bio je jedan od faktora koji su razvedrili do tada tmurnu sezonu, u jednom trenutku se činilo da je tim na sigurnom kursu u plovidbi ka plej-ofu, ali su neki teško objašnjivi porazi skrenuli crveno-bele sa tog puta.

ДУШКУ ИВАНОВИЋУ ЖАО ИГРАЧА:  Једну ствар тренер Црвене звезде не може да прежали

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

- Žao mi je igrača, mislim da su zalaganjem i igrom zaslužili da se nađu u top 8. Ali, ovo je sport. Imali smo mesec dana loše igre, ali nas niko nije nadigrao. Da smo ušli u plej-of teško bi bilo svakom da nas pobedi. Nama ova utakmica nije značila za plasman, ali u svakoj želimo da pobedimo i da budemo još bolji. Dobili smo mnogo utakmica na jednu loptu, nadamo se da će tako biti i u onima koje slede. To je iskustvo koje može da odluči.

ITUDIS: MALO JE OSAM U PLEJ-OFU

TRENER Fenerbahčea Dimitris Itudis saznao je tokom konferencije za medije da je njegov tim prošao u top 8 uprkos porazu od Zvezde.

- Hvala na toj informaciji, od početka do kraja bili smo na plej-of poziciji. Kada je bilo 16 timova, osam je išlo dalje. Dakle, 50 odsto. Ako se poredimo sa NBA, tamo od 30 ide 16, a na to su dodali i plej-in. Sada imamo 18 timova i opet osam u plej-ofu, što je mnogo manje od 50 odsto. Kao predsednik Udruženja

Zvezdu sada očekuju još tri meča u regularnom delu ABA lige, potom sledi plej-of i odbrana jadranske krune.

- Sad imamo samo ABA ligu i više vremena za individualni i timski rad, da igrači koji nisu mnogo igrali uđu u formu i budu spremni da pomognu ekipi.

Na pitanje o šahovskoj partiji sa kolegom Dimitrisom Itudisom, odgovara sa osmehom:

- Košarka jeste jedna vrsta nadmudrivanja. Ja stvarno volim košarku, naročito ovaj ambijent i ovaj klub, stvarno uživam u ovom vremenu u Zvezdi.

Upitan je i da li bi mogao da izdvoji neku utakmicu kao posebno dragu.

- Sa ovoliko iskustva koliko imam, tome prilazim na način da je svaka utakmica jedinstvena istorija. Igraće Zvezda još utakmica sa Fenerbahčeom, ali nikad više istu kao što je bila ova. Zbog toga ne mogu da izdvojim neku posebnu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)