UŽAS: Otkrivena poslednja poruka odbojkašice koja je pronađena mrtva

Novosti online

14. 04. 2023. u 10:00

ODBOJKA je u četvrtak bila zavijena u crno: mrtva je pronađena jedna od najtalentovanijih igračica Evrope. Iako istraga koja je u toku za sada ne nalazi definitivan odgovor da li je u pitanju samoubistvo, nesrećan slučaj ili ubistvo, neki novi detalji su isplivali u javnost.

УЖАС: Откривена последња порука одбојкашице која је пронађена мртва

Foto AP

Podsetimo, osvajačica Evropskog olimpijskog festivala mladih (EJOF), ali i juniorskog prvenstva Evrope sa Italijom, naturalizovana Nigerijka Julija Ituma je juče pronađena mrtva ispred hotela u Istanbulu. I to jutro nakon utakmice u kojoj je s Novarom ispala iz Lige šampiona od Ezadžibašija, ekipe za koju igraju srpske reprezentativke Tijana Bošković i Maja Ognjenović.

Isprva su lokalni mediji javili samo da je osamnaestogodišnja odbojkašica pala sa prozora hotelske sobe (sa šestog sprata), a iako je policija odmah izašla u javnost da je reč o samoubistvu, istražni organi su rešili da se detaljnije posvete ovom slučaju.

A i turski novinari, u čijoj zemlji se ova tragedija dogodila.

Julija Ituma / Foto Profimedia

Ekipa Novare je još u četvrtak, u popodnevnim satima, ćutke napustila Istanbul vrativši se u Italiju, a dobro obavešteni turski novinari su otkrili sledeće detalje iz istrage:

  • Tokom večeri, posle poraza, Julija Ituma je rekla drugaricama da se "ne oseća dobro".
  • U sobi 607 na šestom spratu ona je bila sa cimerkom Lusijom Varelom Gomez, koja je policiji izjavila "Nas dve smo pričale do sat i po iza ponoći. Tada sam zaspala. Ujutru su mi rekli da je pala kroz prozor".
  • Policija je utvrdila da je Ituma od 22.49 do 23.30 bila u hodniku hotela i pričala s nekim telefonom, a onda ušla u sobu.
  • Poslednja poruka koju je Julija Ituma poslala bila je u VotsAp grupi Ženskog odbojkaškog kluba Novara, i to usred noći. Tada je napisala samo: "Zbogom".

Majka ne veruje da je u pitanju samoubistvo!

Kako javlja italijanska "Republika", majka preminule odbojkašice, Elizabet, doputovala je u Tursku odmah nakon što je saznala šta se desilo i izjavila da ne veruje da je njena ćerka izvršila samoubistvo.

- Moja ćerka je bila tako jaka. Ne verujem da je želela da skoči kroz prozor.

Isti izvor navodi da je Ituma zvala svoju majku oko deset sati uveče i rekla: "Mama, izgubile smo. Ja sam osvojila dva poena, ali je tim bio užasan".

Podseitmo, beživotno telo Julije Itume je pronađeno ispred istanbulskog hotela oko 5.30.

Policija i hitna pomoć su odmah stigli na lice mesta, ali su samo mogli da konstatuju da je supertalenatovana odbojkašica preminula.

Ona je za Novaru je u ovoj sezoni Lige šampiona igrala dvaput i protiv Crvene zvezde, kada je zabeležila dva, odnosno šest poena.

BONUS VIDEO: DILEME NIJE BILO: Zbog ovoga je prekinuta utakmica Čukarički - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)