PARTIZAN DEMOLIRAO CIBONU: Anđušić i Smailagić zatrpali koš Hrvata! Obradović odmorio glavne adute pred evroligaške okršaje

Novosti online

08. 01. 2023. u 20:40

KOŠARKAŠI Partizan došli su do ubedljivog trijumfa u okviru ABA lige. Crno-beli su u svojoj "Štark areni" savladali Cibonu rezultatom 93:68.

ПАРТИЗАН ДЕМОЛИРАО ЦИБОНУ: Анђушић и Смаилагић затрпали кош Хрвата! Обрадовић одморио главне адуте пред евролигашке окршаје

FOTO: ABA liga

Bio je ovo meč u kom je Željko Obradović odmorio svoje glavne adute usled zgusnutog evroligaškog rasporeda koji sledi. 

Uprkos tome što su igrači poputa Lesora, Pantera, Nanelija, imali samo epozodnu ulogu crno-beli gotovo niti jednog trenutka nisi dovodili sigurnu pobedu u pitanje.

FOTO: ABA liga

Smailagić je povukao svoj tim na početku i upravo njegova sjajna rola izgradila je +9 već u prvoj četvrtini. 

Njemu se potom pridružio Tristan Vukčević, koji koristi svaki sekund na terenu da se nametne Željku Obradovića. 

Anđušić je u svom stilu cepao mrežice sa distance, a Partizan već u finišu druge deonice gradi kapital od 13 poena prednosti.

FOTO: ABA liga

Drugo poluvreme kao da je bila formalnost, strateg parnog valjka rotirao je svoje izabranike, održavao svežinu, a jedan čovek je bio nezamenjiv u toj rotaciji - Alen Smailagić.

Momak koji se u potpunosti oporavio od teške povrede sa kojom je dugo kuburio briljirao je danas na parketu srpskog hrama košarke. Dominirao je Smailagić u reketu, bio nerešiva enigma za momke iz hrvatske prestonice i iz napada u napad zatrpavao obruč "cibosa".

FOTO: ABA liga

Najefikasniji aktri susreta bili su Alen Smailagić sa 21 poenom i Danilo Anđušić sa 24 poena , Tristan Vukčević je ubacio 14.

U redovima gostujućeg sastava to je bio srpski igrač, Aranitović, sa 16 poena. 

Crno-beli svoja naredna dva meča igraju u Evroligi. Prvo gostuju u Izraelu Makabiju, a u okviru 15. kola ABa lige igraće sa MZT Skopljem.

Ovo je bila 12 pobeda Partizana na Jadranu, a uz to imaju samo dva poraza crno-beli.  

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni