ŠOK! Srbija ispala sa Evropskog prvenstva u košarci

D. N.

11. 09. 2022. u 19:56 >> 19:57

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije završila je sa učešćem na Evropskom prvenstvu u osmini finala.

ШОК! Србија испала са Европског првенства у кошарци

FOTO: FIBA.Basketball

I pored 14 poena prednosti u prvom poluvremenu, "orlovi" su poklekli u Berlinu protiv Italije, koja je priredila senzaciju pobedom nad dotad neporaženom ekipom selektora Svetislava Pešića od 94:86.

Time je zakazala je meč četvrtine finala sa Francuskom, ali će se dugo pamtiti meč sa Srbijom tokom kog je viđeno mnogo toga i zanimljivog i nesvakidašnjeg. Na žalost po našu košarkašku javnost, viđen je i kobni pad u završnici, koji je skupo koštao.

I pored toga što su svojim prepoznatljivim stilom, velikom borbenošću u odbrani, a "kolektivnom svešću" u napadu izabranici Svetislava Pešića vodili sa 11 razlike već u prvoj četvrtini, a +14 u drugoj, njihova igra se pred košgeterskom rapsodijom rivala raspala u finišu.

Ovo stoga što je Italija, koja je pre godinu dana pobedom u Beogradu sprečila Srbiju da ode na Olimpijske igre u Tokio (iako su tada u taboru "orlova" bili i NBA igrači poput Bjelice i Marjanovića), počela da se koristi "svim i svačim" ne bi li, uz nesporni talenat, zagorčala život "orlovima" u Berlinu.

Brojni prekršaji nad Jokićem bili su deo plana kontroverznog selektora Poceka (kontroverznog, jer je nastavio sa emotivnim ispadima koji su ga "krasili" još tokom igračkih dana: bunio se za svaku sitnicu, bacao sako, dobijao on i njegovi saradnici tehničke greške). Nisu ti prekršaji, čak ni jedan nesportski, udarac s leđa, omeli baš previše srpskog asa, koji je uspeo da dobije aplauze i kada bi promašio, kao na primer zbog velike borbenosti pri rezultatu 24:13. Tada je ostvario ofanzivni skok pored trojice rivala, pa iako nije dao koš, borio se s nesmanjenom žestinom da opet dođe do lopte. Ali... nije borbenost bila jedino dovoljna za ovakvu utakmicu.

Odlična preciznost italijanskih rezervista, potpuno je vratila u igru "azure", a dok je njihov selektor besneo zbog pojedinih sudijskih odluka, jednom se iznervirao i njegov kolega Pešić, i to zbog, po njemu, preterane radosti igrača Srbije koji nisu u tom trenutku bili na parketu. Važnije je, naravno, bilo ono što se dešava na igralištu, a tamo je Italija sve bolje pronalazila rupe u odbrani "orlova" kako je druga deonica odmicala.

Protiv Holandije je u prvom poluvremenu primljeno 38 poena, protiv Češke 25, protiv Finske 34, protiv Izraela 38, protiv Poljaka 33, a Italijani su uspeli da čak 45 ubace "orlovima" za prvih 20 minuta. Da nije bilo sjajne Micićeve trojke iz iskoraka unazad, na veliki predah bi se otišlo i sa manjom prednosti od ostvarnih +6. Ali, ni sve to nije bila dovoljna opomena.

Posle odmora između dva poluvremena, Italijani su nastavili da koriste pokretljive "četvorke" i da čuvaju Jokića iako su krilni-centri, i da šutiraju s distance, a to im je donelo "rezultatski priključak", sve dok Marko Spisu nije počeo da radi ono što nije radio na ovom prvenstvu.

Momak koji je prosečno postizao 3,8 poena na utakmicama uvodne faze, svojom petom trojkom doneo je prednost Italiji na osam minuta do kraja meča, što je posle kiksa Micića Meli iskoristio da uveća na 68:71 u korist "azura". Od tog trenutka, "orlovi" su počeli da srljaju. Tražeći odgovor sa distance, nisu ga nalazili, a Spisu je nastavio svoj rafal, priključio mu se i Polonara, pa je u 33. minutu semafor pokazivao potpuno neočekivanih 70:79.

Kako je Italija igrala kao u transu, a pogodila je do vođstva od 70:82 čak 16 trojki iz 34 pokušaja, "orlovi" su bezuspešno tražili bilo kakav ofanzivni odgovor . Čak šest minuta proteklo je uz samo dva poena Srbije (16:2 su za to vreme napravili "azuri"), a ni nestvaran koš Jokića s pola terena, "pod" faulom, nije uspeo da pokrene preokret posle one nestvarne dalekometne serije rivala.

Tako, potpuno neočekivano posle bravura u prvoj fazi šampionata, Srbija pakuje kofere i ide kući, a Italija drugi put za godinu dana šokira "zemlju košarke" i, nakon što je 2021. sprečila našu nacionalnu selekciju da ode na Olimpijske igre, sada ju je ostavila bez prilike da se bori za medalje na Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo u košarci - osmina finala

Srbija - Italija 86:94 (28:20, 23:25, 17:21, 18:28)

Srbija: Davidovac, Gudurić 2, Jagodić Kuridža 6, Jaramaz, Jokić 32 (/šut za dva 6/11, za tri 2/3, slobodna bacanja 14/15), 13sk, 4as, 4iz, 2os, 1bl, Kalinić 12, Lučić 8, Marinković 8, Micić 16p, 8as, 4sk (trojke 1/8), Milutinov 2, Ristić nije igrao

Italija: Baladas, Bliga, Datome 6, Fontekio 19, Manion 2, Meli 21p, 6sk, 4as, 2os, 2bl, Pajola 1, Polonara 16, Rići 2, Spisu 22 (trojke 6/9), Tesitori, Tonut 5

KRAJ! Srbija - Italija 86:94

Gotovo je, Srbija je eliminisana s Evrobasketa...

40' - Kalinić promašuje trojku, lopta za Italiju...

40' - Naši gube sa sedam razlike, pokušavaju da falovima dovedu Italijane do promašaja, pa da onda probaju da nadoknade zaostatak... Fajola je na liniji za slobodna bacanja, semafor pokazuje 84:92 nakonm što je pogodio samo jednom. Još 48,5 sekundi do kraja.

39' - Italijani žele trojkom da sve završe, promašuju, pa onda i za dva poena pokušavaja - neprecizno. Lučić to sankcioniše, pogodak za prilazak na 84:91. Još 50-ak sekundi.

39' - Kalinić daje trojku na asistenciju Jokića - 82:91. Još minut i po do kraja.

39' - Jokiću kradu loptu, kontra Italije - Polonara pogađa uz prekršaj nad njim - 79:90. Traži Pešić tajmaut, Italija vodi 79:91. U četvrtoj deonici je 24:11 za "azure".

38' - Kako su obe ekipe izašle iz "bonusa", svaki prekršaj sada donosi dva slobodna bacanja. Zato je igra usporena, "iseckana", ispresecana... Dugo traje ovaj 38. minut. Micić je fauliran pri rezultatu 78:88, a onda promašuje prvo slobodno bacanje. Tajac je na klupi Srbije... navijači viču "Srbija, Srbija!". Micić promašuje opet...

38' - Naši priđu na osam razlike, ali ne uspeju dalje od toga. Riči je fauliran pri rezultatu 78:86, imaće dva bacanja.

38' - Još tri minuta do kraja. Srbija ne uspeva da iz "prve" doturi loptu ka Jokiću, borbeni Meli se baca i sprečava to dodavanje Kalinića. Još devet sekundi za napad Srbije.

37' - Šteta, dve sekunde pred kraj vremena za italijanski napad, Guduriću je sviran prekršaj nad Melijem u reketu Srbije. Italijan će imati slobodna bacanja, jer je Srbija izašla iz bonusa.  Iskoristio ih je oba - 74:84.

37' - Promašio je Kalinić trojku na 3:23 do kraja, lopta za Italiju koja vodi sa 74:82

36'  - Italija ne koristi svoj napad, Srbija će imati loptu, a evo kakav koš je dao Jokić:

36' - Neverovatna situacija! Jokić je fauliran na centru terena, video je da će to da se desi i krenuo da šutne - a pogodio je trojku! Onda je pogodio i slobodno bacanje, pa sa ta četiri poena Srbija prilazi na 74:82. Još četiri minuta do kraja!

35' - Za pet minuta igre u četvrtoj deonici, Srbija je postigla dva poena. Rival 16.

34' - Kola (baš) idu nizbrdo. Posle nove trojke Italije (čak 16. iz 34 pokušaja!) Miciću je dosuđena lična greška u napadu. Italija vodi sa 70:82...

33' - Polonara precizan sa distance posle Gudurićeve promašene trojke. Italija vodi sa 70:79, Pešić traži tajmaut.

33' - Spisu postiže šestu trojku (21 poen ukupno), Italija vodi sa 68:74!

32' - Ne valja, ne valja... Marko Spisu koji je prosečno postizao 3,8 poena na utakmicama uvodne faze, svojom petom trojkom doneo je prednost Italiji na osam minuta do kraja meča, što je posle kiksa Micića Meli iskoristio da uveća na 68:71 u korist "azura"...

Kraj treće deonice. Srbija ima dva poena prednosti, 68:66, posle promašaja Pajole sa distance u poslednjem napadu "azura". Italijani bolje šutiraju od Srbije i za dva poena (57 naspram 52 odsto) i za tri (40:36), ali imaju manje skokova (29:21), kao i manje poena iz tzv. "druge šanse" - 15:4. Bolji su u poenima iz kontri (10:5), a posebno interesantno - bolji su u poenima iz reketa, 20:18.

Nikola Jokić odlazi na klupu tokom meča Srbija - Italija / FOTO: FIBA.Basketball

30' - Jokić s penala donosi Srbiji 68:66, pa posle 24 poena i devet skokova (te dve asistencije) ustupa mesto Nikoli Milutinovu.

29' - Velika borba na parketu. Ulog je ogroman. Ima grešaka, ali ima i odličnih defanzivnih poteza. Ući će se uz 66:66 u poslednji minut treće deonice.

28' - Jokić promašuje trojjku, ne i Jagodić Kuridža! Nerešeno je, 66:66

280  - Italija vodi! Imali su naši 14 razlike, ali je serija "azura" od 9:0 posle iskučenja njihovog selektora donela prednost njima od 63:66 posle trojke Marka Spisua.

28' - Pa, da li je moguće... Izjednačenje, posle dve trojke Fontekija u nizu. U međuvremenu su promašili koš rivala i Lučić s distance, i Kalinić. Razgoropadili su se "azuri" posle isključenja selektora, slobodnih bacanja kojima je Srbija povela sa 63:57.

26' - Novo "divljanje" selektora Italije, Poceko dobija opet tehničku grešku i izbačen je sa utakmice. Grli se saradnicima i odlazi. Rezultat je 61:57 prilikom isključenjea Đanmarka Poceka.

Đanmarko Poceko, selektor Italije, tokom meča sa Srbijom / FOTO: FIBA.Basketball

25' - Pogađaju sad i jedni i drugi, Micić, pa Tonut, 61:57 za Srbiju. Potom Meli blokira Lučića, ali Italijani onda promašuju (Tonut, pa Polonara u istoj akciji). A onda opet blokiran Lučić... Rezultat je 61:57 i dalje.

25' - Italija prilazi na samo -4! Fontekio iz kontre pogađa trojku, 59:55.

24' - Sve interesantniji meč! (A kao da do sada nije bio zanimljiv...) Treća akcija Srbije koju pogotkom "orlovi" završavaju pred zvuk sirene. Posle dve trojke, sada je Marinković bio taj koji je pogodio koš rivala, i to iz prodora. Ali, Italija odmah uzvraća i, uz koš + slobodno bacanje Spisua prilaze na 59:52.

23' - Italijani su nadmudrili Lučića, koji je zakasnio da interveniše pod obručem, pa je lopta zakucana u naš koš, a onda je Jokić trojkom doneo 57:47. Privremeno samo, jer su Italijani preko Melijevog pogotka iz "odbojke" prišli na -8.

22' - Kalinić stiže do devetog poena trojkom s leve strane, na asistenciju Jokića (koji je izvrsno video odakle je stigao igrač koji ga je "udvojio" i odmah proigrao usamljenog imenjaka) - 54:45

22' - Greška Marinkovića koji je želeo da proigra Lučića, a greše potom i Italijani, koji promašuju s distance. Lopta za Srbiju.

21' - Dve dobre odbrane Srbije u jednoj te istoj akciji Italije, koja je promašila koš "orlova", pa uhvatila loptu, ali onbda bila naterana na grešku izvanrednom defanzivom spoljne linije Srbije.

21' - Treća deonica počinje napadom Srbije. Probali su naši da izvedu alej-up za Vladimira Lučića, no - neuspešno. Ostaje 51:45 za "orlove".

Kraj poluvremena. I to kakvog! Uz tri tehničke greške "klupi" Italije, uz izuzetno oštru odbranu na Nikoli Jokiću (i jedno nesportsko udaranje u predelu stomaka našeg asa, posle kog je umalo doživeo povredu skočnog zgloba kada je pao na parket), ali pre svega - uz vođstvo Srbije, od 51:45. Jokić je iz igre šutirao 5/9, a sa linije penala bio nepogrešiv  - 9/9 ,pa je stigao do čak 19 poena za 13 mnuta igre, uz sedam skokova, te po jednu asistenciju i "krađu". Micić je uz jednu (ovu nedavnu, sjajnu) trojku iz pet pokšaja dogurao do 11 poena, a po šest su dali Kalinić i Marinković. Fontekio i Meli predvode Italijane sa po 13.

Vanja Marinković na meču Srbija - Italija na Evrobasketz / FOTO: FIBA.Basketball

20' - Kakva šteta... Marinković je ukrao loptu rivalima koji su odmah krenuli posle primljenog koša u novu akciju, ali su sudije pokazale - da će Italijani zadržati posed, jer je njihov kontroverzni selektor zatražio tajmaut na vreme.

20' - Prišli su Italijani na 48:45, a onda je Micić trojkom posle iskoraka unazad doneo Srbiji 51:45, na šest sekundi do kraja druge deonice. Sjajan potez Vase Micića!

19' - Fontekio trojkom stiže do 11. poena, a Italija prilazi na 46:43.

19' - Taman je Micić "pokrenuo" naše, pogotkom s desne strane, a onda je Spisu dao trojku, za prilazak Italije na 44:40, ali i veliko slavlje svih na klupi "azura" (a najviše emotivnog selektora Poceka, koji je i dalje bez "zavrljačenog" sakoa).

18' - Ne ide "orlovima" u ovim momentima. Micić promašuje trojku... I dalje vode "orlovi", i to sa 42:37, posle jednog pogođenog bacanja Tonuta.

17' - Greše naši u napadu, gube olako loptu, a onda su spretno, preko Tonuta, iznudili prekršaj Kalinića... Lučić upravo njega menja sada na parketu. Na parketu su još i starteri Micić i Marinković, te Jagodić Kuridža i Milutinov.

17' - Vensan Kole, selektor Francuske, prati sa tribina meč kako bi na delu video ekipu s kojom će njegovi izabranici igrati u četvrtfinalu. A njegov kolega Svetislav Pešić traži tajmaut posle druge uzastopne trojke Italije - opasni Fontekio približava "azure" sa 42:36, nedugo nakon što je Jokić ustupio mesto Milutinovu.

16' - Dosuđena je lična greška Meliju jer se pokušao da iscenira faul Jokića u napadu. To je (naravno) razbesnelo italijanskog selektora - Poceko je zavrljačio sako. A zbog protesta i ostalih članova stručnog štaba Italije, "azuri" opet dobijaju tehničku grešku. Neverovatno... 

15' - Košgeterski su se "raspucali" i jedni u drugi u ova dva minuta, pogađa Micić, pa opasni Meli sa distance (treća trojka iz četiri pokušaja, Jokić ne može da ga stigne na vreme), a onda Nikola Jokić posle ofanzivnog skoka (osam ih ima Srbija) donosi 41:30 "orlovima". Kakva utakmica...

Nikola Jokić na meču Srbija - Italija na Evropskom prvenstvu u košarci / FOTO: FIBA.Basketball

14' - Jokić je posle ofanzivnog skoka postigao koš (35:24), a igrači Srbije koji trenutno ne igraju skaču - selektor Pešić se ljutito okreće ka njima i naređuje im da sednu, da se smanji euforija. A na terenu je još življe: na prljav način, s leđa, Jokić je oboren dok je hvatao loptu posle promašaja Italijana. Riči je prošao nekažnjeno, MVP NBA lige je ostao da leži na parketu pola minuta, ali se pridigao... 

13' - Jokić na vrlo spretan način postiže koš - 33:24. Već je stigao do 14 poena, uz šut sa linije penala 8/8.

12' - Kakva utakmica... Naši igrači (Jaramaz, pa Jagodić-Kuridža) se bacaju po terenu u želji da dođu do lopte, ne uspevaju, pa Italijani postižu trojku. Ali, sudije potom dosuđuju tehničku grešku "ekipi Italije", tj. "klupi" kako se to žargonski kaže, jer se odande previše burno (ko zna koji put!) tražio nakakav faul srpskih košarkaša. Rezutlat je 31:24.

12' - Nikolo Manion je sada nesportski zaustavio kontru Srbije, uhvativši Jokića za ruku, ali sudije nekim čudom - nisu to dosudili kao nesportsku grešku?! Čudi se Pešić, ali... vrlo brzo naši dolaze do poena, jer je posle odličnog bloka Gudurića, Jokić ostao sam i poentirao za 30:20.

11' - Inače, na onom pomenutom prošlogodišnjem "košarkaškom šamaru Srbije usred Beograda", Italijane je predvodio Nikolo Manion, sa 24 poena. On je sada starter u drugoj deonici. Polonara (postigao 22 poena prošlog jula) i Fontekio (21) su trenutno na klupi. Oni su u dosadašnjem toku meča dobro čuvani - ukupno su postigli devet poena, a šut im je 4/9)

Kraj prve četvrtine, 28:20 za Srbiju posle Gudurićevih bacanja. Vrlo, vrlo zanimljiva deonica, u kojoj je Meli prilično naterao Jokića da "radi" pod košem, a italijanski selektor Poceko divljao, nezadovoljan odlukama sudija. "Orlove" su predvodili starteri, Jokić sa devet poena (šut iz igre 1/3, sa linije penala savršenih 7/7, uz tri skoka i jednu asistenciju), dok su po šest poena postigli Kalinić i Marinković, a tri Micić, koji je imao i po dva skoka i asistencije, te "krađu".

10' - Greši Jaramaz u svojoj proceni, pa Pajola isto, na drugoj strani... a onda poslednji napad prve deonice završava Gudurić, koji je fauliran pa će imati slobodna bacanja. Na velikom ekranu berlinske hale prikazan je Dirk Novicki, legendarni nemački košarkaš, kome publika aplaudira, dok on maše iz lože.

10' - Drugopozivci Italije (Biliga, Datome, Manion, Pajola i Rići) uspeli su da mini serijom smanje zaostatak na 26:20, pa Svetislav Pešić traži tajmaut.

9' - Besni i dalje Đanmarko Poceko. Ništa se nije promenio od onih emotivnih igračkih dana. Sada mu se nije svidelo što dosuđeni prekršaj za njegovu ekipu nije ujedno i doneo tri slobodna bacanja (nije ni trebalo da donese, faul je bio "običan", a ne pri šutu za tri poena, koji je tek potom usledio). Opet je dobio tehnički grešku italijanski selektor, koji se ne smiruje. Ali, njegova ekipa ipak uspeva da se "trgne" - prilazi na 26:18 posle velike borbenosti na našoj polovini terena, a onda i iznuđivanja prekršaja u napadu "orlova". 

8' - Jaramaz, Gudurić i Milutinov ulaze u ekipi Srbije, nakon što je Jokić sa linije penala doneo prednost od 26:16. Jokić je malopre izmamio aplauze naših navijača, jer je posle dalekometnog promašaja Lučića uspeo da ofanzivnim skokom stvori sebi priliku da da koš, a iako nije pogodio, borio se i da još jednom osvoji loptu.

7' - Trostruka izmen au Italiji, na parketu je i legendarni Datome. Ipak, on (posle "penala" Jokića za 24:13) odlučuje da proigrava saigrače, a oni promašuju dvaput u istoj akciji.

7' - Italijani preko dva pogotka Melija, pored Jokića, uspevaju da "vežu" dve uspešne ofanzivne akcije, a Srbija vodi sa 22:13 jer je Jokić došao do petog poena, a potom i bio fauliran u sledećem napadu.

5' - Posle predaha usledila je jedna lepa akcija "azura" koji su nadmudrili našu odbranu i prišli na 16:9, ali je onda Kalinić postigao trojku i to dok je bio fauliran - 19:9 pred dodatno slobodno bacanje (posle kog je vođstvo uvećano na 20:9).

5' - Rapsodija! Posle Jokićevog bacanja (zbog tehničke Poceku), Marinković je dao novu trojku, Italija opet pogrešila, a Lučić završio kontru - 16:7. To je serija od 12:0!

4' - Za manje od minut serija 6:0 Srbije! Micić je prvo poentirao, fauliran, pa dao i slobodno bacanje, a posle kiksa Italije, kontra "orlova" je završena trojkom Marinkovića sa desne strane - 10:7. I to nije sve: Srbija je uspela da otme loptu rivalu, selektor "azura" Poceko besni, dobija tehničku grešku. I, ne prestaje da se dere na nekog za zapisničkim stolom...

3' - Fontekio postiže svoj prvi pogodak, s desne strane napada italije - 4:5, posle čega Micić promašuje trojku, a i Meli. Italijani su potom uzeli loptu, ali su napravili prekršaj u napadu nad Kalinićem. Besni nekadaši reprezentativac "azura", sada selektor, Poceko... Sudije ga upozoravaju. A dok se on (ne) smiruje, Italija brzom akcijom odlazi na dosad najveću prednost - 4:7.

2' - "Provozali" su Italijani naše igrače u odbrani, ali su, na sreću "orlova", promašili trojku, dok je Jokić "ugurao" Melija pod koš, a izborio dva slobodna bacanja jer je Italijan napravio prekršaj.

1' - Iznenađenje za Italijane, Jokić se izvukao iz reketa, a odande, pod košem, poentirao Kalinić. Međutim, Polonara uzvraća trojkom, posle čega je Jokić u napadu falirao Melija, koji se "prilepio" uz njega - 2:3

1' - Počela je utakmica!

17:58 - Startna petorka Srbije: Micić, Marinković, Lučić, Kalinić, Jokić 

17.54 - Lepo je odjekivala himna "Bože pravde" u dvorani u Berlinu. Ima naših navijača, ima. Možda ne kao u Pragu, ali su i te kako glasno pevali himnu Srbije.

17.50 - Intoniranje himni je u toku... Još malo, pa počinje!

17.33 - Izlazak "orlova" na teren berlinske dvorane:

17.30 - NIKOLA JOKIĆ OVO NIJE MOGAO NI DA SANjA: Ono što su Amerikanci upravo uradili zbog Srbina je dosad nezabeleženo (VIDEO)

17.02 - Poslednje pripreme "orlova" pred meč s "azurima". Na momente - Nikola Jokić u "glavnoj ulozi":

 

16.49 - Naši košarkaši su nedavno stigli u dvoranu u Berlinu:

 

16.42 - NEVIĐEN BLAM HRVATA NA EVROBASKETU, ISPALI OD AUTSAJDERA! Zbog Srba sišli s podijuma i nikako da se na njega vrate


Uoči meča

"Orlovi" su, pod komandnom palicom selektora Svetislava Pešića, na impresivan način završili prvu fazu Evropskog prvenstva u košarci: u poslednjem kolu grupe D savladali su direktnog konkurenta za prvo mesto, Poljsku, sa 96:69, čime su došli do savršenih 5-0, ali to od danas i nije toliko važno.

Jer, od danas - poraz znači kraj sna o medalji.

A rival, iako je ostao  bez nedavno povređene prve zvezde, Danila Galinarija, koji se teže povredio na ovom šampionatu, i te kako ume da zagorča život onome ko se nađe naspram njega na parketu.

Italijani su to, uostalom, i dokazali kada se održavao završni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, pa su 2021. usred Beograda pobedili Srbiju i otišli oni na najveću smotru sporta, a "orlovi" ostali da gledaju te utakmice na malim ekranima.

Ali, sada naši asovi mogu da računaju Iako je taj meč odigran pre samo malo više od godinu dana (4. jula 2021), u ekipi Srbije sada nema nekih važnih šrafova iz te ekipe (npr. Italijanima je tada 27 poena dao Anđušić, 22 Petrušev, a najbolji asistent bio Teodosić sa pet proigravanja saigrača, učestvovao je u tom duelu i Boban Marjanović, i Nemanja Bjelica...), dok su sada tu neki drugi majstori igre, pre svih Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

Sa nadom da će revanš "azurima" biti baš danas "serviran" - košarkaški reprezentativci Srbije već znaju ko bi ih, u slučaju uspeha, čekao u četvrtfinalu, što je postalo poznato posle jednog od neverovatnijih mečeva na Evrobasketu.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (38)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024