KAKAV MEČ U NOVOM PAZARU: Zvezda slomila rivala i to na neverovatan način (VIDEO)

Novosti online

11. 09. 2022. u 18:55 >> 18:56

FUDBALERI Crvene zvezde gostovali su na "Džaiz Koin Areni" fudbalerima Novog Pazara, a duel prvoplasiranog tima i šampiona Srbije opravdao je epitet derbija, završen je pobedom Zvezde 1:2.

КАКАВ МЕЧ У НОВОМ ПАЗАРУ: Звезда сломила ривала и то на невероватан начин (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Utakmica koja je obilovala takmičarskim nabojem i nervozom na obe strane, rano je prvoplasirani Novi Pazar došao do vođstva, a potom je u nastavku četa Vladimira Gaćinovića uspela da odoli šampionu Srbije.

Strelac gola za domaće bio je Stefan Lončar, dok je Milan Rodić poravnao je rezultat. Ipak do pobede je Zvezda došla tek u završnici i to neverovatnim golom Pešića gotovo sa gol linije rivala.

Novi Pazar pokazao je u utakmici 12. kola Mocart bet Superlige Srbije da nije slučajno na prvoj poziciji lige. Već posle šest minuta i nakon tri vezana kornera Pazarci su matirali Milana Borjana. Stefan Lončar odlično je reagovao nakon prekida, a crveno-beli su morali da vade loptu iz mreže.

FOTO: FK Crvena zvezda

U nastavku je usledila inicijativa gostiju, dok je Pazar iz kontri, ponajviše po levoj strani pokušavao da zapreti.

Ređale su se polušanse Kataija, Mitrovića i Bukarija, a Filip Kljajić odlično je reagovao tokom pritiska gostiju.

Mirno je bilo sve do 34. minuta kada je Ben dobro centrirao, a Milan Rodić glavom odlično zahvatio loptu za 1:1. Dva minuta potom Osman Bukari je snažno tukao, pogodio je stativu.

Dinamično je počelo i drugo poluvreme. Mitar Ergelaš je nakon kontre domaćih pogodio stativu. A već u narednom napadu Rodić je pokušao da proigra Kataija, a Filip Jović ju je umalo poslao u svoj gol.

Usledila je igra viktorije pred golom Pazara. Aleksandar Pešić je pokušao sa peterca, proigrao ga je Ben, a potom i Katai iz prekida, a monotoniju je u igri domaćeg sastava prekinuo Kikovac u 66. minutu. Utrčao je iza leđa odbrane, pokušao da proigra Majdevca koji je šutirao tik pored stative Milana Borjana.  

Proigrao je Katai Kangu, a Gabonac nije najbolje reagovao na spuštenu loptu u 70. minutu, još jednom je tukao preko gola. Četiri minuta kasnije dobru priliku imao je Aleksandar Pešić koji je leđima okrenut ka golu zahvatio loptu, odlično reaguje Kljajić.

Do pobede je nakon terenske inicijative došla Crvena zvezda i to golom u završnici.

Centaršut Kange u petercu rivala dočekao je Pešić i postigao gol za preokret u 87. minutu. Napadač Crvene zvezde četvrti put se upisao u strelce od povratka u klub za konačnih 1:2.

Kompletan tok meča možete da pročitate u nastavku teksta:

NOVI PAZAR - ZVEZDA 1:2 (1:1)

(Lončar 6' - Rodić 35', Pešić 87')

90+6' KRAJ MEČA

90+4' Otvorena igra i u završnici, sada je Pazar sve karte stavio u napad. Pokušavali su plavo-beli da otvore rivala, ali je ulaskom Aleksandra Dragovića odbrana gostiju dobila na čvrstini.

90' Produžen je meč šest minuta.

87' Centaršut Kange u petercu rivala dočekao je Pešić i postigao gol za preokret. Napadač Crvene zvezde četvrti put se upisao u strelce od povratka u klub

86' Pritiska gostujući sastav, Novi Pazar se dobro i organizovano brani. Pokušao je nakon centaršuta Pešić, a Pešukić je otklonio opasnost.

82' Islamović je snažno šutirao sa tridesetak metara, daleko od gola Borjana je išla ta lopta.

77' Kulibali je u skoku udario igrača Pazara, koji je ostao da leži. Joviću je pružena lekarska pomoć, a Kalifa Kulibali je u nastavku akcije tukao glavom po lopti. Napadač Zvezde je kolenom udario Jovića po bubregu.

75' Završila su dva igrača Zvezde na travi Katai i Bukari, gosti su odlučili da nastave igru, a sudija Milan Milanović uradio je sve da strasti na terenu smiri bez podele kartona.

73' Neverovatna prilika za Pešića, Bio je okrenut leđima zahvatio je loptu, a Kljajić dobro reaguje.

FOTO: FK Crvena zvezda

72' Žuti karton dobili su Osman Bukari i Filip Jović. Igrač Pazara napravio je nesmotreni start, a gostujućeg tima ga je udario u lice dok su bili na travi.

70' Katai je proigrao Kangu, a Gabonac nije najbolje zahvatio loptu, koja još jednom ide preko gola.

66' Kikovac je odlično utrčao iza odbrani, a Majdevac je tukao tik uz stative.

64' Novi prekid pred golom domaćina. Oboren je bio Katai, a sa dvadesetak metara tukao je Katai, nije ni on uspeo da pogodi okvir gola.

62' Totalna ofanziva na gol Pazara, crveno-beli igraju viktorije pred Kljajićevim golom.

59' Pešić se našao u prilici, Ben je proigrao napadača crveno-belih, a Joksimović reagouje tik ispred njega na petercu, korner.

55' Povredio se nakon starta Nemanja Milunović, usledio je kratki prekid. Brzo se pridigao defanzivac gostiju.

49' Odgovorila je Zvezda na drugoj strani, Rodić je centrirao, a Jović umalo poslao loptu u svoj gol.

48' Opasna šansa za Pazar. Pogodio je Ergelaš nakon odlične kontre stativu

46' Počelo je drugo poluvreme.

* Trener domaćeg sastava Vladimir Gaćinović uoči meča dobio je priznanje za trenera meseca .

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 1:1

FOTO: FK Crvena zvezda

45' Eraković je dobro reagovao na pokušaj domaćih. Majdevac je poslao visoku loptu na drugu stranu, a Rodić je usmerio ka Borjanu.

43' Brane se domaći igrači odlično i disciplinovano. Ipak, ben uspeva da pobegne Pešukiću, ali je Kljajić bio siguran.

42' Drugi korner za Crvenu zvezdu, loptu je iz igre izbacio Pešukić.

40' Nova prilika za Bukarija, imao je čuvara na leđima, lopta mu je prešla preko noge.

36' Bukari je tukao ka golu rivala, stativa!

35' Proigrao je Ben Rodića, a ovaj postigao izjednačujući pogodak.

33' Katai je iskoristio priliku u srcu šesnaesterca na proigravanje Bukarija, Kljajić odličan.

31' Majdevac je odlično proigrao Islamovića koji je bio blokiran. Na drugoj strani pokušao je Katai, ništa od gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

27' Stefan Lončar je oštro startovao na Bukarija, dobio je javnu opomenu.

26' Korner, izveo ga je Gavrić, ovoga puta spustio je na drugu stativu, brane se gosti, ali Ben brzo gubi loptu.

25' Ponovo napad za domaćina, koji se nije završio realizacijom. Ipak, nakon pritiska greši Zvezda, te domaćin dobija aut.

23' Sporadično nakon gola pokušava domaćin dugim loptama da pokrene neku kontru, dok kontrolu lopte u većem delu igre sada kontroliše Zvezda. Fauliran je u uglu Bukari, a Kanga je izveo skraćeni korner, na odbitak je natrčao Gobeljić, šutirao je daleko od gola.

20' Preti Zvezda, uglavnom po desnoj strani, ali svi udarci i pokušaji centaršuteva završavaju u sigurnim rukama Kljajića.

17' Prekid je iz opasne situacije imao gostujući tim. Ben i Kanga bili su kraj lopte. Udarac je uputio Ben, visoko preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

16' Opasan je mogao da bude šut Mitrovića, brani se pak domaćin, do lopte na odbitak dolazi Rodić koji je bio u ofsajdu.

15' - Rodić je pokušao da proigra Gobeljića, nije defanzivac bio precizan, a i zasmetao mu je Filip Jović.

13' Mitrović je imao priliku iskosa, Pešukić dobro brani gol domaćina, samo korner.

11' Hrabro igra domaćin, sada je hitro prošao Stanojlović po levoj strani, šutirao je igrač na pozajmici iz TSC-a, a Borjan sigurno hvata loptu.

9' Nakon greške odbrane Ben je poslao loptu do Kataija koji je mlako šutirao.

6' Stefan Lončar iskoristio je treći korner i glavom je savladao Milana Borjana.

5' Dva kornera imali su domaći. Oba puta nezgodno je moglo da bude po Zvezdu.

4' Ofanzivan start Pazaraca, korner po levoj strani za plavo-bele.

1'  Utakmica je počela!

UOČI MEČA

NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA

Sudija: Miloš Milanović

Stadion: Caiz Koin Arena

Novi Pazar: Kljajić - Pešukić, Joksimović, Rubežić, Jović -Islamović , Lončar, Nikčević - Stanojlović - Gavrić, Majdevac

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Katai, Mitrović - Ben

Ulice Novog Pazara obojene su bojama kluba domaćina, a na svakom koraku oseća se fudbalska groznica.

Dugo se u domaćem prvenstvu nije desilo da 11. kolo domaćeg prvenstva neko drugi čeka na prvom mestu, a da nisu Crvena zvezda i Partizan, iako gost ima dve utakmice manje na tabeli, Novi Pazar važi za najprijatnije iznenađenje prvenstva.

Nakon prve tri utakmice u kojima su plavo-beli upisali poraz, usledila je pobeda nad Partizanom koja je potom pokrenula neverovatan niz za Novi Pazar. Vezali su izabrnaici Vladimira Gaćinovića čak sedam pobeda u nizu, a po najavama iz kluba ne nameravaju tu da stanu ni danas.

Tim Miloša Milojevića poražen je ovog četvrtka na stadionu Rajko Mitić od Monaka u prvom kolu Lige Evrope, a pre toga je remizirao sa Partizanom i TSC-om 1:1.

Novi Pazar i Crvena zvezda igraju u nedelju od 17 časova na Džaizkoin areni bez prisustva publike.

REČ TRENERA NOVOG PAZARA

Trener fudbalera Novog Pazara Vladimir Gaćinović rekao je danas da veruje u svoj tim.

- Najpre da zahvalim ovdašnjoj sportskoj javnosti, građanima i navijačima na srdačnom dočeku po povratku iz Kragujevca. I sad se naježim kad se setim te noći. Žao mi je što ćemo protiv Crvene zvezde igrati bez publike jer je euforija velika. I posle sedam pobeda u nizu, sa obe noge smo čvrsto na zemlji. Optimista sam. Liga je izjednačena i svako može svakoga da pobedi, ali je Crvena zvezda dva koplja iznad. Najbolji su u regionu. Mogli bi da sastave dva tima kadra da se bore za titulu prvaka države, pa priča o njihovoj istrošenosti zbog igranja na domaćoj sceni i u Evropi ne pije vodu,

REČ TRENERA CRVENE ZVEZDE

Trener Zvezde Miloš Milojević ističe da uvek ima motiva.

- Motiv je uvek tu, a igrači su shvatili da smo na dobrom putu što se tiče igre i samo nam nedostaje rezultat. Za to nam je potreban isti ili bolji odnos, jer idemo na gostovanje ekipi koja je u dobroj formi i na vrhu tabele. Zato, ništa sem dobrog odnosa, bolje igre i veće efikasnosti nam ne preostaje. Oni imaju sjajnu ofanzivnu tranciziju, kompaktni su, poletni po bokovima, imaju odlican prekid. Generalno, tu je dosta dobrih pojedinaca za ovaj nivo takmičenja. Osećaju se dobro u sistemu koji je posložio i uigrao kolega Gaćinović. Verujem da sa dobrim odnosnom uz maksimalno zalaganje možemo do pobede u Novom Pazaru, rekao je Milojević.

Priznao je Milojević da je na slatkim mukama oko sastavljanja tima.

- Videćemo još kada je reč o taktici, ali razmišljam o nekim varijantama šta je najbolje. Moramo da zadržimo naš intenzitet i ono što hoćemo da radimo. Konkretno, imamo tri najbolja štopera u ligi, i ''žrtva'' je da Eraković igra na desnom beku. Zato moramo da igramo sa tri štopera ili da ih rotiramo, pritom imamo još dva dobra centralna beka u Pankovu i Lekoviću. Zadatak je da igramo sa najboljim igračima i da im napravimo sistem u kom se dobro osećaju. Treba nam ekipa koja je spremna da pobedi Novi Pazar i donese tri boda u Beograd, rekao je Milojević.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024