SRBI DRŽE ČASOVE! Grci se taman ponadali, a onda je usledio pozdrav iz zemlje košarke - za novi trijumf na Evropskom prvenstvu (VIDEO)

Novosti online

31. 07. 2022. u 21:36

U drugom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina starosti u Izmiru, košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugi trijumf.

СРБИ ДРЖЕ ЧАСОВЕ! Грци се таман понадали, а онда је уследио поздрав из земље кошарке - за нови тријумф на Европском првенству (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon lekcije Sloveniji, izabranici selektora Vladimira Đokića su pobedili i vršnjake iz Grčke, i to rezultatom 77:63, mada su na momente vodili i sa "+23".

Grci su se solidno držali na početku - vodili su sa šest razlike u prvoj deonici, imali i minimalnu prednost u drugoj, ali...

Čim je proradio dalekometni šut "orlića", a za rivale postao nerešeiva enigma trio Đorđe Čurčić - Filip Radaković - Lazar Đoković, spasa za "Helene" i nije bilo.

Uz novu dominaciju u skokovima (46:32), Grke je "mlela" i sve bolja srpska odbrana, i sve brže, konkretnije ofanzivne akcije.

Prednost je tako rasla iz minuta u minut, sve do konačih 14 razlike.

Čurčić je, uz šest trojki iz 13 pokušaja, te tri asistencije, dogurao do 18 poena, Filip Radaković je posle 21 ubačenog Sloveniji sada dao četiri manje, ali imao i osam skokova. Uz njih su se istakli i Lazar Đoković sa 15 poena, sedam skokova, dve blokade, asistencijom i "krađom", ali i Aleksa Milenković, koji je imao po 11 poena i skokova. Kod Grka su najefikasniji, sa po 12 poena, bili Jorgos Kalacis i Aleksandros Samodurov.

Naredni rival "orlića" biće u ponedeljak od 17.15 selekcija Češke, koja je danas od Slovenije izgubila sa 68:58, a u prvom kolu od Grčke sa 56:67.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)