HRVATIMA JE SAMO JOŠ OVO FALILO: Ostali bez Mundobasketa, pa onda izgubili od Srbije

Novosti online

05. 07. 2022. u 13:53

NIJE lako biti hrvatski ljubitelj košarke ovih dana.

ХРВАТИМА ЈЕ САМО ЈОШ ОВО ФАЛИЛО: Остали без Мундобаскета, па онда изгубили од Србије

FOTO: FIBA.Basketball

Najpre se dogodilo da je Hrvatska ostala bez šansi da se plasira na Svetsko prvenstvo, a samo dva dana kasnije, mlade nade hrvatske košarke - izgubile su od vršnjaka iz Srbije.

Istina, ta utakmica je bila prijateljska, i pritom "U20" Hrvati treba da igraju u elitnoj, A diviziji prvenstva Evrope, a naši "orlići", zbog prethodnog rezultatskog debakla, moraju da igraju "drugu ligu" ovoga puta, odnosno u B diviziji, ali izgleda da su na dobrom putu - jer su vršnjake iz komšiluka pobedili.

Naime, muška mlada košarkaška reprezentacija Srbije, koja se priprema za Evropsko prvenstvo B divizije u Tbilisiju, pobedom nad Hrvatskom je završila turnir u Podgorici - bilo je na kraju 81:69 (20:13, 18:8, 19:25, 24:23).

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije / FOTO: KSS

Posle tesnog poraza od Crne Gore u prvom kolu, naši momci su ubedljivo savladali selekcije Izraela i Hrvatske. Treba napomenuti da su to sve ekipe koje će se takmičiti u A diviziji, pa je izgleda put "orlića" ka povratku u elitu - već počeo.

Srpske košarkaške nade su, inače, dobro počele meč protiv Hrvata, da bi serijom 12:0 polovinom drugog perioda pobegle na 34:18 i već tada praktično slomili otpor rivala. Zatim su sigurnom igrom meč priveli kraju.

Kako saopštava Košarkaški savez naše zemlje, završni deo priprema za Evropsko prenstvo naš mladi tim će obaviti u Vršcu, gde će u dvomeču sa Francuskom imati generalne probe. Put Tbilisija kreće se 13. jula.

Srbija U20 - Hrvatska U20  81:69 (20:13, 18:8, 19:25, 24:23)

Srbija U20: Aksentijević 2, L. Paunović 8, Andrić 4, A. Kovačević 9, Bošković 3, Zimonjić, U. Paunović 7, Šaranović, P. Kovačević 7, Matić 5, Medarević 16, Mušikić 14.

Hrvatska U20: Paponja 2, Matić, Kučić 10, Menalo 6, Pleadin 9, Kalajdžić, Buljan 18, Svoboda 2, Klarica 5, Perkušić 6, Tomašević 2, Bošnjak 9.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije