NOVA FRKA NA VIMBLDONU: Đoković "napao" Britance, žestoko mu odgovorili sa Ostrva

Novosti online

05. 07. 2022. u 08:39

VIMBLDON je posle Melburna omiljeni turnir Novaka Đokovića. Slično kao u Australiji, Srbin je na Ostrvu pravio najveće rezultate. Nizali su se grend slem trofeji, a ljubav nije bila uvek uzajamna kao što je slučaj sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

НОВА ФРКА НА ВИМБЛДОНУ: Ђоковић напао Британце, жестоко му одговорили са Острва

FOTO: Tanjug/AP

Navijači na Ostrvu znali su i da zvižde Đokoviću, da navijaju za rivala, ali Nole im i nije puno zamerio, kao po nekom običaju vraćao bi se sa peharom sa Vimbldona i održanim govorom na kraju turnira.

Srbinov glas se nije daleko čuo, kao što je bio slučaj i pre dve večeri. Naime, Đoković je jedva na vreme završio meč osmine finala Vimbldona protiv Tima van Rajthovena zbog greške organizatora, tako da je dvadesetak minuta falilo da se meč "protegne" na dva dana.

Novak je slavio 3:1 u setovima, nešto pre ponoći, a da su Srbin i Holanđanin kojim slučajem igrali duže - meč bi morao da bude prekinut zbog dogovora o "remećenju reda i mira". Sve to moglo je da bude izbegnuto da su mečevi tog dana počeli ranije, međutim, Vimbldon je imao drugu nameru, što je razbesnelo Srbina.

- Ne vidim razlog zašto nije bilo ranijeg početka meča, da budem iskren, posebno što sada imamo i intervjue na terenu kojih nije bilo ranije. Takođe, vreme između mečeva... Ako ste poslednji po rasporedu, sigurno igrate u dvoranskim uslovima, a to sve menja. Klizavije je, tu su reflektori... - požalio se Novak Đoković, koji takođe smatra da Vimbldon pokušava da "pogura" noćne mečeve zbog TV prava.

FOTO: Tanjug/AP

 

U ponedeljak je stigao i odgovor iz Vimbldona. Izvršna direktorka AELTC-a Sali Bolton "branila" je raspored na turniru rekavši da nema planova da se pomera vreme početka ili da se uvedu noćni mečevi, prenosi "Gardijan".

- Realnost teniskih turnira je da kada počnete dan, nemate pojma kada će se završiti. Prilično je nepredvidivo. Razumljivo je što nam teniseri daju povratne informacije na osnovu iskustva na turniru i sve to uzimamo u obzir dok planiramo, ali nije bilo značajnijih promena u rasporedu. Pauze u mečevima su tu zbog navijača, da mogu da jedu, zabavljaju se, odu u toalet - rekla je Sali Bolton.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)