HAOS U NIŠU SE NASTAVLJA! Belgija ne želi da igra i traži 20:0

Tanjug

04. 07. 2022. u 08:13

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između košarkaša Srbije i Belgije u Nišu prekinuta je zbog nestanka struje u dvorani "Čair" i trebalo bi da bude odigrana večeras od 19 sati.

ХАОС У НИШУ СЕ НАСТАВЉА! Белгија не жели да игра и тражи 20:0

FOTO: A. Ilić

Međutim, Belgijanci ne žele da igraju danas, što bi značilo da bi meč mogao da bude registrovan 20:0 u korist Srbije, ali gosti su uvereni da će biti taj epilog, ali u njihovu korist.

Belgijski mediji prenose informaciju da je Košarkaški savez Belgije siguran da će utakmica biti registrovana sa 20:0 za Belgijance!

- Nakon sat vremena svetla nisu bila upaljena. Srbi su želeli da nastave da igraju, ali nije bilo ni govora o tome. Nakon što kvar nije popravljen, ugasila se i klima, Tim Menadžer Žak Stas je intervenisao kod FIBA i sudije su odložile meč - navodi "Njusblad".

Prema propozicijama takmičenja, nakon ovakvog prekida meča mora se odigrati nastavak utakmice u roku od 24 sata, ali belgijski portal navodi da je zapravo neophodno dodeliti pobedu gostima!

- U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinuće se da sigurno bude usvojena žalba. Nakon pobede u Bergenu nad Slovačkom "lavovi" su već u drugoj fazi kvalifikacija, ali utakmica je bitna jer se rezultati mečeva sa Srbijom i Letonijom prenose u odlučujuću grupu - navodi se u članku "Njusblada".

Podsećanja radi, struje je nestalo posle samo dva minuta igre, pri rezultatu 6:3 za goste. Organizatori su pokušali da reše problem, nekoliko puta se činilo da su blizu, potom su "restartovali" ceo sistem, ali je posle tačno sat pauze doneta odluka da se meč odloži za danas. Navijači, koji su do poslednjeg mesta ispunili "Čair", nisu bili zadovoljni odlukom, ali su brzo napustili dvoranu.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili