AMERI GLEDAJU I NE VERUJU: Ne, Nikola Jokić neće zaraditi 270 miliona dolara od novog ugovora, već mnogo više!

Novosti online

01. 07. 2022. u 15:28 >> 17:09

NIKOLA Jokić je i u minuloj sezoni briljirao na NBA parketima, pa je njegov klub Denver nagets rešio da "na vreme" obezbedi da srpski as ostatak karijere provede u ekipi iz Kolorada. A provešće, uz najveći ugovor u istoriji košarke, koji je pritom - veći nego što se prvobitno mislilo.

АМЕРИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Не, Никола Јокић неће зарадити 270 милиона долара од новог уговора, већ много више!

FOTO: AP/Tanjug

Aktuelni MVP je nedavno ponovo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali i ona prva takva titula bila je dovoljna da ispuni jedan od dva uslova za "super-maksimalni ugovor", kako Amerikanci zovu izuzetak od njihovih košarkaško-finansijskih pravila o tome koliko igrači mogu da zarade.

Postoje različita ograničenja vezana za te plate, ali ako neko ispunjava dva uslova, da je bio MVP i/ili član idealne petorke, te da je u ligi sedam sezona, onda prilikom potpisivanja ugovora može da računa na dodatan novac, što je Jokiću i ponuđeno u Denveru, a prema informacijama vodećih američkih sportskih novinara, poput Šamsa Čaranije i Edrijana Vojnarovskog, on to prihvatio.

Međutim, prvobitne informacije da će "Jokić zaraditi 260 miliona", ili 263, ili 270, korigovane su poslednjih sati.

Naime, Vojnarovski, novinar najvećeg sportsko-medijskog giganta na svetu ESPN-a, obelodanio je da srpski centar nije potpisao petogodišnji, već zapravo šestogodišnji ugovor, te da neće zaraditi 270 miliona dolara (što je samo po sebi predstavljalo  novi svetski rekord po zaradi u košarci), već...

... čak 303 miliona američkih dolara.

Po današnjem kursu, to je oko 291,5 milion evra, pa i ne čude brojne reakcije Amerikanaca na društvenim mrežama, koje mahom sadrže ocene poput "zasluženo!", dok ima i dosta duhovitih, u kojima se, pored ostalog, spominje i činjenica da za tolike pare Jokić može da kupi mnogo ćevapčića u rodnom Somboru.

U svakom slučaju, uprava Denver nagetsa pokazala je koliko veruje da je Nikola Jokić neprikosnoven vođa ekipa, a ovih dana je rešila i da mu pomogne, odrekavši se dva dosadašnja startera, i dovevši nova pojačanja.

Pojačanja Denvera za NBA titulu?

Do pre dva dana, klub iz Kolorada se uzdao "samo" u povratak dugo odsutnih (zbog teških povreda), Džamala Mareja i Majkla Portera juniora.

Međutim, ovog petka popodne, po našem, srednjeevropskom vremenu, Nagetsi imaju prilično rekonstruisanu ekipu, jer su u Denver stigla čak četiri pojačanja, o čemu su vas "Novosti" već i izvestile u posebnoj analizi.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina