"MOŠA!" Luka Jović ipak ne ostaje u Realu, a taman su svi svetski mediji javili o čudu

V.M.P.

01. 07. 2022. u 15:59

FUDBALER Real Madrida Luka Jović izgleda da više neće biti tako predstavljan, jer se približio rastanak sa španskim gigantom

МОША! Лука Јовић ипак не остаје у Реалу, а таман су сви светски медији јавили о чуду

Foto: Nebojsa Parausic

Svetski mediji koji se bave najvažnijom sporednom stvari na svetu, izveštavali su u minulih 48 sati da trener "kraljevskog kluba", Karlo Anćeloti, želi da promeni status "persone non grata" koju Srbin ima u Madridu.

Javljale su se vesti o "Čudu koje se desilo", da Jović ostaje u Realu, da je propao transfer u italijanski fudbal, ali...

Najbolji poznavalac transfera upravo u italijanskom fudbalu, a i jedan od najobeštenijih o svetskoj "fudbalskoj pijaci", Fabricio Romano, danas tvrdi suprotno.

Po njemu, više nema nikakve sumnje: Luka Jović napušta Real.

Foto Instagram/lukajovic

I, već sledeće sedmice biće na medicinskim pregledima u novom klubu.

Radi se o ranije pominjanoj Fiorentini koja je, prema Romanovim rečima, "blizu završetka dovođenja Jovića u svoje redove" (na pozajmcu) i već planira pomenute lekarske preglede za nedelju koja je pred nama.

Prema junskim pisanjima španskih medija, ostalo je da se vidi da li će Real pristati da plaća polovinu Srbinove plate koja navodno iznosi pola miliona evra mesečno.

Podsetimo, španski gigant je svojevremeno platio 63 miliona Ajntrahtu, za potpis koji trebalo da Jovića zadrži u prestonici Španije bar do 2025. godine. Aktuelni prvaci Evrope već su sklonili Bejla, Iska i Marsela sa platnog spiska koji je bio preopterećen, čime su smanjili tekuće troškove i pripremili se bolje za finansijski juriš na nova pojačanja.

Luka Jović je minulu sezonu završio sa 19 odigranih utakmica. Ukupno je odigrao samo 551 minut, pa je bilo gotovo nemoguće da pokaže svoj kvalitete koje nesumnjivo poseduje.

Postigao je jedan pogodak i ostvario tri asistencije, a izgleda da će ga ljubitelji fudbala od ovog leta gledati u ljubičastom dresu kluba iz Firence.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića