LUD FINIŠ U ATINI: Nedović nije mogao sam, Hajns doneo pobedu Armaniju

Č. V.

04. 03. 2022. u 22:42

KOŠARKAŠI Armanija slavili su u neizvesnoj završnici protiv Panatinaikosa u "OAKA areni" sa 76:75, a junak trijumfa bio je Kajl Hajns.

ЛУД ФИНИШ У АТИНИ: Недовић није могао сам, Хајнс донео победу Арманију

foto Evroliga

Američki centar je uhvatio ofanzivan skok, potom je bio fauliran, a onda je realizovao jedno od dva slobodna bacanja i tim iz Milana je mogao da krene sa slavljem.

Ipak, nije meč počeo dobro za "manekene" koji su se mučili dobrano u napadu. No, druga četvrtina donela je boljitak u igri tima Etorea Mesine, koji su posle 20 minuta košarke četiri razlike - 40:36.

Armani je nastavio da povećava prednost u trećem kvartalu, ali im ni +12 nije bilo dovoljno da bez drame dobiju meč. Panatinaikos je odigrao sjajno poslednji kvartal. Ipak, snage za preokret nije bilo.

Kajl Hajns/Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

Malkom Dilejni je predvodio ekipu iz Italije do pobede sa 15 poena, Kajl Hajns je meč okončao sa 13 poena i 10 skokova. Na drugoj strani Nemanja Nedović je brojao do 19, po 11 poena su dodali Okaro Vajt i Jorgos Papajanis.

Ponovo se pokazalo da Atinjani ne mogu da trijumfuju ako srpski košarkaš nema ispomoć. To se desilo i na ovom meču, ali i mnogo puta tokom sezone.

Tim iz Milana sada ima učinak 18-8 i nalazi se na trećem mestu na tabeli, dok su "zeleni" na učinku 7-19 i trenutno su 16.

 

BONUS VIDEO: Radost igrača posle trofeja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)