TENISKI SVET U NEVERICI: Bivša Top 20 igračica suspendovana na četiri godine

Novosti online

04. 03. 2022. u 19:26

VARVARA Lepčeno, teniserka koja nastupa za Ameriku, suspendovana je na četiri godine zbog dopinga od strane Međunarodne teniske federacije.

ТЕНИСКИ СВЕТ У НЕВЕРИЦИ: Бивша Топ 20 играчица суспендована на четири године

Foto: EPA-EFE/Marcin Gadomski

Naime, ova 35-godišnjakinja rođena u Taškentu je bila pozitivna na zabranjeni stimulans tokom turnira prošle godine.

Njen advokat Hauard Džejkobs napisao je u mejlu agenciji Asošiejted pres da Lepčenko namerava da uloži žalbu na odluku Sudu za sportsku arbitražu.

Ona je 2021. godine predstavljala SAD na Olimpijskim igrama u Tokiju, a igrala je i Bili Džin King kup, a tek joj je sada potvrđena suspenzija za pozitivan test iz prošle godine.

U julu prošle godine bila je pozitivna posle turnira u Mađarskoj i posle toga je nastupala na tri turnira i zaradila je u tom periodu 115.000 dolara. Suspendovana je krajem avgusta i od tada nije odigrala nijedan meč.

Lepčenkova je najbolji renking ostvarila 2012. godine kada je bila 19. na VTA listi. Ona će zbog ove odluke najverovatnije završiti karijeru, jer će imati 39 godina kada joj istekne suspenzija i male su šanse da će tada igrati.

Navodi se da je koristila suspstance za ubrzavanje metabolizma i poboljšanje krvotoka, a sada je uložila žalbu i navela da nije znala da je to nedozvoljeno.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)