ZVEZDA NASTAVILA NEVEROVATAN NIZ: Mega nije mogla do još jedne senzacije

Č. V.

07. 02. 2022. u 17:22

CRVENA zvezda nastavila je niz pobeda u ABA ligi. Crveno-beli su savladali Megu kao gosti sa 76:69 u 19. kolu ABA lige i upisali 14. vezani trijumf.

ЗВЕЗДА НАСТАВИЛА НЕВЕРОВАТАН НИЗ: Мега није могла до још једне сензације

KK Mega Mocart / Ivica Veselinov

Šampion regionalne lige je poslednji put u ovom takmičenju poražen još 10. oktobra u Laktašima, kada je Igokea skinula skalp braniocu titule.

Tim Vladimira Jovanovića nije uspeo da napravi još jednu senzaciju u ABA ligi. Nakon pobede protiv Partizana i trijumfa u duelu sa ekipom Budućnosti, crveno-beli nisu dozvolili da se nađu na spisku velikih pobeda mlade ekipe Mege.

Domaćin je ovaj susret dobro otvorio, posebno u napadu. Posle prvih 10 minuta imao je prednost od pet poena 20:25. Ipak, Zveza je odgovorila, podigla nivo agresivnosti u odbrani ekipa Dejana Radonjića i to je odmah dalo rezultata.

Tim sa Malog Kalemegdana je na odmor otišao sa plus pet - 45:40, a prvi deo meča je okončan sjajnom trojkom Dejana Davidovca u poslednjoj sekundi skoro sa polovine terena.

Finiš treće i početak četvrte četvrtine bio je presudan za ishod ovog susreta. Crveno-beli su napravili maksimalnih plus 15 - 69:54. Ali, to nije bilo dovoljno da se uđe u mirnu završnicu.

Mega je posle poena Alekse Uskokovića iz prodora smanjila na pet razlike, a do kraja je ostalo manje od jednog minuta. U narednom napadu Nikola Ivanović nije pogodio šut sa poludistance, ali je Davidovac vratio loptu u koš posle ofanzivnog skoka i na taj način rešio utakmicu.

Ofanzivni skok Zvezde bitan faktor za pobedu

Obe ekipe su loše šutirale za tri poena - Mega (4/18), Zvezda (4/25). Razlog pobede gostiju treba tražiti i u velkom broju ofanzivnih skokova. Šampion ABA lige je uhvatio čak 15 lopti pod protivničkim obručem.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Ognjen Kuzmić sa 17 poena, pratili su ga Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović sa po 11. Na drugoj strani najbolji je bio Karlo Matković koji je meč okončao sa 20, dok je Aleksa Uskoković brojao do 13.

Crvena zvezda sada ima učinak 16-1, a Mega 8-9.

BONUS VIDEO: DEJAN STANKOVIĆ: Pripreme za čistu peticu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!