LUDILO U PIONIRU: Mega savladala Partizan u velikoj drami!

A. Ilić

20. 01. 2022. u 18:39

NEVEROVATNU utakmicu odigrali su Partizan i Mega u meču 13. kola ABA lige. Navijači su uživali u pravoj košarkaškoj predstavi čiji smo epilog čekali do samog kraja. Slavili su gosti trojkom u poslednjim sekundama Skučija Smita rezultatom 90:93.

ЛУДИЛО У ПИОНИРУ: Мега савладала Партизан у великој драми!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović/KK Partizan

Utakmica koja nas podseća na slavne dane naše košarke. To su nam priredili favorizovani Partizan i Mega. Gosti su nastupili bez nekoliko važnih igrača, ali ih to nije sprečilo da budu deo fantastičnog meča, nakon koga će kući pevajući.

Od prvog trenutka bilo je jasno da nas očekuje fantasstičan meč u dvorani Aleksandar Nikolić. Partizan je poveo 3:0 na početku, ali je brzo usledila serija 5:0 gostiju. na tri minuta do kraja prve deonice crno-beli imali su 20:15, a onda je usledila fantastična serija izabranika Vlade Jovanovića od 2:11. Bogacac je uneo svežinu u redove gostiju, koji su nakon 10 minuta zasluženo imali prednost 22:26.

Partizan - Mega 90:93 (22:26, 24:29, 19:19, 25:19)

Partizan: Kurucs 4, Punter 24, Ledaj 3, Avramović 9, Koprivica 6, Dangubić 3, Smailagić 14, Mur 6, Glas, Lesor 15, Trifunović, Madar 6.

Mega: Vujić 8, Ružentcev 20, Jović 14, Rudan 7, Kočović 3, Smit 13, Cerovina 7, Simanić 7, Mušikić 10, Bogavac 4, Mušicki.

Ponovo je u nastavku Mega održavala minimalnu prednost. Puleni Željka Obradovića u nekoliko navrata uspeli su da preokrenu, ali ne i da dugo zadrže prednost. Zasluženo je nakon 20 minuta igre tim Mege imao 46:55.

Tim u plavo ljubičastoj opremi uspeo je da dođe u trećoj deonici i do dvocifrene prednosti, ali su crno-beli uspeli da se u nekoliko navrata spuste, da bi na kraju igrači Mege došli do osetne prednosti pred odlučujući period 65:74.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović/KK Partizan

U odlučujućem segmentu viđena je neverovatna igra na obe strane. Odličnom odbranom na mahove Partizan je uspeo da se spusti na svega tri poena zaostatka, a tome je kumovala serija od devet nula. Nije pokolebalo rivala crno-belih ni to što je tim iz Humske stigao na poen zaostatka 79:80. Fantastični Samson Ružencev nosio je ekipu iz Mega Faktorija na večerašnjem duelu. Svaki trenutak u kome je delovalo da Partizan može da se vrati odigrao je odlučno i Megi napravio prostor.

Kevin panter je potom u Partizanu preuzeo odgovornost. Prvo je pogodio za tri na minut i 20 sekundi do kraja, a potom je nakon faula Mateja Rudana došao bacanja, čime je crno-bele spustio na 87:90. Precizan je potom bio i Matijas Lesor, a nakon toga ukrao je Kevin Panter loptu, a Lesor je ponovo došao do prilike da poentira sa penala.

Kakva završnica, Lesor je bio polovičan sa linije, Smailagić je došao do lopte, ali mu je sviran faul. Odlučili su gosti da preko Smita odigraju ceo napad - pogodak Skučija Smita preko ruku Matijasa Lesora doneo je pobedu Megi 90-93.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade