UZALUD JE ŽOC BESNEO: Težak poraz Partizana u Evrokupu

Novosti online

25. 01. 2022. u 17:10 >> 20:06

PARTIZAN je doživeo treći poraz u Evrokupu. Bolji od crno-belih bio je Turk Telekom, koji je slavio u Ankari sa 85:71 u 11. kolu.

УЗАЛУД ЈЕ ЖОЦ БЕСНЕО: Тежак пораз Партизана у Еврокупу

Foto: Tviter / gamesetfacts

Želeće Željko Obradović i njegovi izabranici što pre da zaborave ovu utakmicu koju su odigrali daleko ispod prepoznatljivog nivoa. Nije bilo energije i domaćin je to kazio i zasluženo slavio, te se na taj način revanširao Partizanu za poraz u Beogradu.

Imali su crno-beli dug put do Turske, morali su da menjaju trasu, no to ne može da bude neko opravdanje za lošu utakmicu koju su odigrali u Ankari. Ovo je Beograđanima bio drugi vezani poraz, ako se računa i ABA lige, pošto je Partizan neočekivano izgubio od Mege u četvrtak.

Što se utakmice tiče gosti su bili u egalu samo prvi perod. Od tog momenta na terenu je postojao samo Turk Telekom koji konstantno uvećavao razliku do maksimalnih 19 razlike 65:46. Skoro sve je odlično funkcionisalo u igri domaćina, trojke su šutirali 11/23.

Sa druge strane mučili su se crno-beli, posebno sa linije penala - 18/33, a prednjačio je Matijas Lesor sa loših 4/16. Kada se promaši čak 15 slobodnih bacanja ishod i ne može da bude drugačiji. Takođe, gosti su pogodili samo pet trojki iz 17 pokušaja, od toga tri Mur.

Partizan je pokušavao da se vrati, no kada god bi prišao na neki iole pristojan zaostatak domaćin je to kažnjavao i vraćao prednost na nedostižnu.

Ovo je težak poraz tima iz Humske, možda ne toliko rezultatski, koliko po igri koja je bila veoma loša.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Entoni Klemons sa 20 poena, pratili su ga Džadžuan Džonson i Džerod Terel sa po 15. Na drugoj strani najbolji je bio Dalas Mur koji je meč završio sa 15 poena, dok su Kevin Panter i Matijas Lesor dodali po 14.

Turk Telekom posle ove utakmice ima učinak 6-5, a Partizan 8-3.

Turk Telekom - Partizan 85:71 (21:18, 22:14, 17:14, 25:25).

Dvorana: "Ankara sport salonu". Gledalaca: 4.741. Sudije: Emin Mogulkoč (Turska), Husejin Čelik (Turska) i Makim Buber (Francuska).

Turk Telekom: Perez 5, Klemons 20, Gulaslan 2, Gejik 5, Demir 2, Elis 8, Dovkins 8, Džonson 15, Engindeniz, Terel 15, Ogut 5, Gozeneli.

Partizan: Panter 14, Kuruc, Ledej 10, Zagorac, Avramović 10, Koprivica 2, Smailagić 4, Mur 15, Glas, Lesor 14, Trifunović, Madar 2.

Četvrta četvrtina: Turk Telekom - Partizan 85:71

40' - Nova četiri vezana bacanja promašio je Lesor. Uspeo je da pogodi iz igre za kraj meča.

39' - U ovim momentima se uglavnom poentira sa linije penala i sa jedne i sa druge strane. To je prekinuo Avramović poenima za dva. Na drugoj strani najpre Terel, a onda i Džonson iz kontre zakucava i praktično stavlja tačku na meč.

37' - Pogodili su domaći tri od četiri slobodna bacanja i blizu su šeste pobede u Evrokupu.

36' - Jedini raspoložen u šutu s polja kod gostiju je Mur. Pogodio je novu trojku, ali uzalud kada je Turk Telekom ponovo pronašao način da poentira - 77:64.

35' - Do poena je došao i Ledej, ali je seriju Partizana prekinuo Elis. No, Mur igra dobar meč. Amerikanac u redovima crno-belih je postigao drugu trojku, no istom merom je uzvratio Klemons.

34' - Dva dobra napada Partizana. Najpre je Panter bio precizan sa poludistance, a onda i Mur iz kontre. Rodl je morao da reaguje minutom odmora.

33' - Domaćin je dobacio do 10 trojki. Terel je opet pogodio. Igrom jedan na jedan je iskreirao poziciju i pogodio - 68:50.

32' - Ne ide, pa ne ide! I Avramović je bio polovičan sa linije penala, ali u sledećem napadu je Panter pogodio uz faul, a realizovao je i dodatno bacanje.

31' - Poslednji kvartal počinje serijom 5:0 za Turk Telekom. Prvo je pogodio Džonson, a onda je Gejik bio precizan za tri. Odmah tajm-auzt traži Obradović.

Treća četvrtina: Turk Telekom - Partizan 60:46

30' - Držao je Ogut loptu ceo napad, a onda je krenuo na prodor i fantastično poentirao, iako je reket crno-belih bio pun - 60:46.

30' - Turk Telekom je dobio dobar blok i odličan napad je krunisao trojkom. Lesor se baš muči sa linije penala. Opet je bio polovičan.

28' - Iskoristio je Perez mis meč koji je imao protiv Lesora, probio ga je i lepo položio, a Mur nastavlja da pogađa, ovoga puta precizan je bio van linije 6,75.

28' - Mur je taj koji u ovim trenucima pogađa za goste. Ponovo je pogodio dva slobodna bacanja i tako održava koliko-toliko Beograđane u igri.

27' - Raste prednost domaćih. Nova sjajna odbrana, kontra i poeni Džonsona. Na drugoj strani oba puta precizan sa linije penala bio je Mur - 53:40.

26' - Panter je najpre promašio, potom pokupio skok i pogodio. Bio je to njegov deveti poen. Lako je probio Klemons i bacio visoko loptu preko Smailagića i ona je pronašla put da prođe kroz obruč.

24' - Seriju domaćina bez poena prekinuo je Džonson koji je pogodio dugu dvojku, a onda je nakon dobre odbrane Guleslam iz kontre lako položio za plus 13 - 49:36.

23' - Pojačali su crno-beli odbranu i Turk Telekom na startu drugog poluvremena teško dolazi do poena, tačnije postigli su samo dva - 45:36.

22' - Dobro se pod košem snašao Smailagić i lako poentirao. Panter u narednom napadu gostiju nije bio precizan za tri poena. Dobru odbranu je odigrao Partizan i iz ukradene lopte je poentirao Ledej.

21' - Loš prvi napad Partizana. Isteklo je vreme za napad, a šut nije upućen, a Oktevijus Elis je poentirao pored Smailagića i to su prvi poeni u nastavku.

Druga četvrtina: Turk Telekom - Partizan 43:32

20' - Tačku na prvo poluvreme stavio je Klemons četvrtom trojkom. Loše je Partizan odigrao odbranu.

20' - Mnogo faulova u poslednjem minutu i sve ih je napravio Turk Telekom, pa će Ledej ponovo na liniju penala. Konačno je oba šuta pogodio. Tajm-aut je zatražio trener domaćeg tima kako bi nacrtao akciju u posednjem napadu prvog dela meča. Do kraje je ostalo 10,8 sekundi - 40:32.

20' - Dobru poziciju pod košem je izgradio Ledej i fualiran je na šutu. Amerikanac je pogodio samo jedno slobodno bacanje. Izabranica Henrika Rodla su odigrali loš napada. Loptu je ukrao Avramović, fauliran je i biće prvi igrag crno-belih koji će šutirati slobodna bacanja, a da to nisu Lesor ili Ledej. Za razliku od visokih igrača, plejmejker je bio precizan oba puta.

19' - Promašio je Terel, ali je iz "odbojke" popravio Demir i samo gurnuo loptu u obruč. Velike muke Partizana u napadu koji je i dalje na jednocifrenom broju poena u ovom periodu.

18' - Uglavnom je Lesor taj koji najčešće pokušava u napadu. Njegove muke sa linije penala se nastavljaju, opet je oba promašio i sad je na 2/8.

18' - Ponovo domaćin ide na dvocifrenu prednost. Sjajno su iskreirali napad i ostavili Klemonsa samog na šutu za tri, što je ovaj iskoristio. Turk Telekom je na 6/12 van linije 6,75. Morao je opet Obradović da zatraži tajm-aut - 38:27.

17' - Odličan perioda meča za Terela koji je nedavno stigao u klub. Ponovo je došao do poena, ovoga puta posle prodora. Inače, prethodne dve sezone proveo je u ukrajinskom Dnjipru.

16' - Nije baš bio idealan napad gostiju, no najvažnije da se završio pogotkom Madara sa poludistnce - 33:27.

16' - Prvi put je viđena dvocifrena prednost. Dovkins je vezao pet poena, ali to vođstvo Turk Telekoma nije dugo trajalo, pošto je Lesor poentirao uz faul, a pogodio je i dodatno bacanje. Potom se i Perez spetljao i nije uspeo da prevede loptu za osam sekundi u polje rivala.

14' - Nisu baš rezonski šutevi ovi koje upućuje Džonson, ali ih krilni centar tima iz Ankare uglavom pogađa. Panter je promašio trojki, no ne i Obri Dovkins. Domaćin je postigao treći pogodak van linije 6,75 iz levog kornera - 31:22

13' - U strelce se upisao i Koprivica nakon dobrog dodavanja Madara. Crno-beli su u seriji od 4:0, ali i nekoliko dobrih odbrana.

12' - Dobar napad posle minuta odmora i poeni pod košem Alena Smailagića. Iskoristio je dobru poziciju i pogodio - 26:20.

11' - Loš prvi napad u drugom periodu je odigrao gostujući tim i odmah je domaćin to kaznio. Najpre je trojku, a potom i dugu dvojku pogodio Terel i odmah je Željko Obradović zatražio tajm-aut. Između dva koša Amerikanca iz Turk Telekoma ni drugi napad Partizan nije iskoristio.

Prva četvrtina: Turk Telekom - Partizan 21:18

10' - Odličan napada Beograđana. Avramović je ostao sam i pogodio trojku. Na drugoj strani Džonson je pogodio sa poludistance - 21:18.

9' - Kakve muke za centra gostiju sa linije penala. Tek iz petog pokušaja je uspeo da realizuje slobodno bacanje.

8' - Nije dobro bila postavljena odbrana, pa je Panter faulirao Outa koji je poentirao, a potom iskoristio i dodatno bacanje.

8' - Klemons za sada zadaje najviše problema Partizanu. Bivši igra Igokee je drugi put bio precizan van linije 6,75. Lesor je poentirao uz faul, ali je opet promašio slobodno bacanja.

7' - Sjajna akcija gostiju iz auta koju je završio Avramović. Do novih poena je stigao i Džonson, kao i Panter koji je postigao prvu trojku za tim Željka Obradovića na meču - 11:12.

6' - Loše Partizan šutira slobodna bacanja na početku meča. Ledej je bio polovičan, i crno-beli su na 1/4 sa linije penala. Džonson je na drugoj strani takođe pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

5' - Seriju bez koša na obe strane prekinuo je Panter koji je pogodio flouter. Partizan je kažnjen za ne baš dobru odbranu i to trojkom koju je pogodio Klemons - 8:6.

3' - Dobru poziciju ostvario je Lesor i uspeo da iznudi dva slobodna bacanja, no oba puta je bio neprecizan.

2' - Upisao se i Lesor u strelce. Posle dobrog pik end rola Francuz je stigao do poena. Prvi put na utakmici na liniji penala našao se Entoni Klemons i oba puta je bio precizan - 5:4.

1' - Sjajna odbrana gostiju na početku i iz kontre je lako do poena došao Kevin Panter, koji 2je neometan položio loptu. Na drugoj strani prva trojka, precizan iz levog ugla bio je Aleks Perez.

1' - Za Turk Telekom od starta meča su na parketu Perez, Klemons, Gulaslan, Demir i Elis, dok za Partizan igraju Mur, Panter, Zagorac, Ledej i Lesor.

Uoči meča:

Crno-beli su u četvrtak neočekivano poraženi od Mege u ABA ligi i sigurno je da žele što pre da se vrate na pobednički kolosek. Ipak, ne čeka ih nimalo lak zadatak u Ankari.

Domaćin je bio ubedljiv u prvenstvenoj utakmici, ali sada ga očekuje duel sa znatno težim rivalom nego što je to Bujukčekmedže.

U prvoj utakmici ovih rivala u Beogradu tim Željka Obradovića ubedljivo je slavio sa 85:59. Ukoliko crno-beli budu imali isti pristup rezultat ni ovoga puta ne bi trebalo da izostane.

Treba reći da su gosti imali problema tokom puta za Tursku. Njihov avion je preusmeren, pa je umetso u Istanbul sleteo u Izmir zbog nevremena.

Takođe, zanimljivo je to da na ovoj utakmici dvojica turskih sudija dele pravdu. Čudna odluka za izbor arbitara.

Ovaj meč možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Plate NBA košarkaša: da li je Jokić stvarno MVP?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)