KAD JOKIĆ ZAGRMI: Denver doveo NBA šampiona, ali se odrekao dva igrača (VIDEO)

D. N.

19. 01. 2022. u 08:02

NIKOLA Jokić je, imajući u vidu kako se stvari razvijaju u Denver nagetsima, mogao da očekuje nove poteze uprave po pitanju dovođenja pojačanja, ali mu rastanci nikad nisu lako padali sa momcima s kojima je igrao košarku. Ovog dana mora da obavi dva takva.

КАД ЈОКИЋ ЗАГРМИ: Денвер довео НБА шампиона, али се одрекао два играча (ВИДЕО)

Foto: AP

Podsetimo najpre, klub za koji igra naš as skrhan je povredama i korona-odsustvima, pa su pojačanja zaista preko potrebna.

Kada se samo o povređenim igračima radi, Denver ne može da računa na dva startera, Džamala Mareja - koji bi možda pred kraj ligaškog dela sezone mogao da se vrati posle višemesečnog odsustva usled pucanja ligamenata kolena, te Majkla Portera Juniora, za kog je pravo pitanje kada će se vratiti posle treće operacije leđa za tri godine. Uz to, prednje ukrštene ligamente je 24. novembra 2021. pokidala prva rezerva Pi-Džej Dozijer, koleno je povredio šuter Markus Hauard koji se tek polako vraća nastupima na parketu, dok je 7. januara iz tima ispao i Vlatko Čančar, jer je polomio petu metatarzalnu kost stopala.

Onda se desio jedan krah uprave Nagetsa, koja je pomislila da je obavila značajni trejd (u kome je dovela solidnog šutera, a "zaradila" i pika na draftu), da bi se ispostavilo da od tih transfera nema ništa, jer Detroit prosto "nije hteo da primi" Bola Bola, utvrdivši da ima nekakav fizički problem.

I, baš kada je povratnik u tabor Denvera, sin legendarnog Manutea Bola, saopštio juče da će se podvrgnuti operaciji stopala, Nagetsi su ga opet poslali u drugi klub. Ali ne samo njega.

Samo što je Jokić posle poslednjeg nastupa zagrmeo "Cela liga vidi da ne možemo koš da damo (sa distance)", desila se značajna razmena igrača.

U razmeni tri kluba, Denver se odrekao i Bola Bola i svestranog rezerviste Pi-Džeja Dozijera, koji su poslati u Boston Seltikse, bivši Jokićev saigrač Huančo Ernangomez se iz "kelta" seli u San Antonio, a iz Sparsa u Nagetse stiže - Brin Forbs.

Forbs je treći u NBA ligi po procentu šuta za tri poena u poslednje četiri sezone, ako se posmatraju igrači koji su više od 1000 puta šutnuli. Pritom su od njega bolji samo Bruklinov Džo Heris i Filadelfijin Set Kari, čiji je rođeni brat Stef NBA rekorder po ukupnom broju trojki, ali ne baš i najprecizniji šuter s distance u najjačoj ligi sveta.

Forbs ima 28 godina, a u avgustu je stigao u San Antonio i to nakon što je osvojio NBA titulu sa Milvoki Baksima. U ovoj sezoni je pomenuti bek prosečno postizao 9,1 poen (uz 1,65 skokova i jednu asistenciju), šutirajući trojke sa 41,7% uspešnosti. Najbolje ih je šutirao minule sezone, u dresu Baksa, kada je mu je procenat realizacije šuta sa distance bio čak 45,2%.

Ono što je posebno važno za Denver je što, i pored prilično bolnog rastanka sa Dozijerom, koji je zaista obećavao kao igrač do pomenute povrede, sada ne samo da je doveden momak koji može da pomogne u šutu s distance, već je ostalo jedno otvoreno mesto u ekipi.

Velika je verovatnoća da će to mesto popuniti - Demarkus Kazins, jedan od najneverovatnijih centara koji su igrali u NBA ligi poslednjih godina.

Demarkus Kaziins i Miroslav Raduljica na meču između američke i srpske košarkaške reprezentacije - Foto: Tanjug/AP

U pitanju je četvrostruki učesnik NBA Ol-stara, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. i zlata na Svetskom prvenstvu održanom dve godine ranije, u Španiji.

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,3 poena po meču, ima čak 13,9 skokova po utakmici, uz 7,4 asistencije po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Posle odluke NBA lige, Nikola Jokić i Denver će u nastavku januara proći kroz pravi "košarkaški pakao", a prvi naredni meč igraće u četvrtak, četiri sata iza ponoći, kada će dočekati Los Anđeles kliperse.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 22-20, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, s tim da po 22 pobede imaju i tri tima koja su na tabeli ispod njih - Minesota, Lejkersi i pomenuti Klipersi.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)