KRAJ, GOTOVO! Dušan Vlahović više ne krije, evo gde nastavlja karijeru

Novosti online

19. 01. 2022. u 10:17

DUŠAN Vlahović je opčinio Italiju u 2021, a već na početku 2022. postalo je gotovo izvesno gde nastavlja karijeru.

КРАЈ, ГОТОВО! Душан Влаховић више не крије, ево где наставља каријеру

FOTO: M. Vukadinović

Nova destinacija je, naravno, još uvek "zvanično - nepoznata", ali u Italiji, pa čak i u vodećim engleskim medijima, od danas više nemaju dilemu.

Naime, nakon što je Vlahović u novembru odbio da produži ugovor s Fiorentinom, ostalo je da se vidi kako će se odvijati situacija jer prema važećem sporazumu saradnja treba da traje još godinu i po dana. Brojni svetski mediji su ga, upravo zbog toga, a naravno i zbog njegovih majstorija na terenu, "selili" širom Evrope, od jednog do drugog giganta, a evo kako glasi najnovija informacija koju je lansirao najveći britanski tablodi "Dejli mejl":

"Arsenalov pokušaj da dovede Dušana Vlahovića ovog meseca je doživeo veliki udarac nakon izveštaja u Italiji koji tvrde da napadač isključivo želi da pređe u Juventus.

Vlahović (21) je nedavno postao jedan od najboljih mladih napadača u evropskom fudbalu, postigavši 41 gol na poslednje 62 utakmice za Fiorentinu.


Njegov najnoviji pogodak desio se u deklasiranju Đenove od 6:0, na utakmici u kojoj je srpski napadač promašio penal u prvom poluvremenu, ali se iskupio četvrtim golom 'viole' u ponedeljak uveče.

A tokom te utakmice, izgleda da je Vlahović odmahnuo 'zbogom' navijačima Fiorentine, signalizirajući da je na korak od napuštanja kluba u januarskom prelaznom roku.

Dušan Vlahović slavi jedan od dva gola u pobedi Fiorentine nad Salernitanom - Twitter / TacticalRol

Ovi njegovi potezi su izazvali trans na Tviteru među Arsenalovim navijačima, jer se londonske 'tobdžije' konstantno povezuju sa ovom srpskom gol-mašinom.

Međutim, prema italijanskom novinaru Đakomu Skutijeru, Arsenal nema šanse da dovede Vlahovića.

Ovo stoga jer je špic već dogovorio sve uslove prelaska u Juventus, još u oktobru 2021, kada je torinska 'stara dama' navodno pristala da plati Vlahovićevom agentu ogroman iznos provizije.


Skutijero takođe tvrdi da je Vlahović jedini igrač na koga Juventus želi da potroši veliki novac i čak ide dotle da tvrdi da sam igrač 'ne haje' da li će Juventus izboriti Ligu šampiona u sledećoj sezoni.

Fiorentina želi da Vlahović produži ugovor, koji ističe u junu 2023, ali dok je sam igrač vidno mahao 'zbogom' publici u goleadi protiv Đenove, njegov trener Vinćenco Italijano ostao je zagonetan.

Upitan šta ima novo po pitanju statusa Dušana Vlahovića, rekao je:

- U ovom trenutku uživamo što je Dušan u Fiorentini. S nama je, ne znam šta donosi budućnost. Dao je lep gol ovoga puta. Vidim ga veoma motivisanog i opuštenog", zaključuje ovim trenerovim citatom tekst o Vlahoviću "Dejli mejl".

Dušan Vlahović - karijera koja sve više sija

Dušan Vlahović još uvek je član kluba iz Firence, ali ako u januaru stvarno promeni sredinu, to će po svoj prilici biti za ogroman novac. Bar ako je suditi po decembarskoj tvrdnji "Gazete delo sport" da će "Fiorentina Vlahovića pustiti ove zime ako neko pošalje ponudu u rangu od oko 100 miliona evra".

Ako Vlahović pređe u nekog velikana čak i za nešto manju sumu od one koju je u poslednjem mesecu 2021. pomenuo taj list, onda će on svakako izbiti na prvo mesto kada se radi o listi najskupljih transfera nekog srpskog igrača. A evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!