DOŠLO VREME ZA NAPLATU: Zvezdin član Skupštine slavi, a Bogdan Bogdanović tuguje (VIDEO)

Novosti online

28. 12. 2021. u 06:42

VREMENA se menjaju. Prošle sezone Atlanta je dobila sva tri meča protiv Čikaga, a ove poklekla već u prvom revolveraškom obračunu sa Bulsima - 118:130.

ДОШЛО ВРЕМЕ ЗА НАПЛАТУ: Звездин члан Скупштине слави, а Богдан Богдановић тугује (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Hoksima nije mnogo pomogla ni odlična igra Kema Rediša i Bogdana Bogdanovića, kao i povratak prve zvezde tima Treja Janga iz kovid protokola.

Čikago je u nastavku prelomio meč, posle dobre igre Atlante u prvom poluvremenu. Bulse su do trijumfa predvodili Zek Levin i Damar Derozan, a fenomenalan je bio i novi član Skupštine KK Crvena zvezda Nikola Vučević

Derozan je bio najefikasniji igrač meča uz dvostruki dvocifren učinak sa 35 postignutih poena uz deset asistencija i pet skokova, a Levin ga je pratio sa 30 poena uz 9 asistencija i četiri skoka.

Odličnu podrški su imali i od ostalog tima u kome se izdvajao Nikola Vučević koji je ubacio 24 poena uz 17 skokova i 6 asistencija.

Foto: AP

 

I Atlanta je imala raspoloženi trio, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Kem Rediš i Tre Jang uz podršku Bogdana Bogdanovića su imali odličnu individualnu statistiku.

Mladi Rediš je nastavio seriju odličnih igara i meč završio sa 33 poena uz 4 skoka, a Tre Jang se uspešno vratio u igru posle pauze zbog korone i meč završio sa 29 poena uz 9 asistencija.

Odlično ih je pratio i Bogdan Bogdanović sa 20 poena uz 4 skoka i 3 asistencije, ali je sve to bilo nedovoljno da se zaustave raspoloženi Bulsi.

Priliku za revanš Atlanta će imati već za dva dana na gostovanju u Čikagu, ali pod hitno Hoksi moraju da menjaju nešto kako bi ličili na tim iz prošle sezone.

Na gostovanju je do pobede došla i ekipa Dalasa, koja je bila bolja od Portlanda sa 132:117.

Kristaps Porzingis je za tim iz Teksasa upisao 34 poena, uz devet skokova i pet asistencija, Dvajt Pauel je postigao 22 poena, a Brendon Najt je zabeležio 18 poena, uz pet asistencija.

Srpski igrač Boban Marjanović je za malo manje od tri minuta na terenu upisao jedan skok.

U domaćem timu bolji od ostalih je bio Demijan Lilard sa 26 poena i pet asistencija, Nasir Litl je upisao 20 poena, uz 10 skokova, dok je Norman Pauel dodao 15 poena.

Dalas ima učinak od 16 pobeda i 17 poraza, dok je Portland posle 33 utakmice ostvario 13 pobeda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)