DŽOKER NA SKOČKA: Jokićeve brojke impozantnije nego u prethodnoj MVP sezoni

V. PRERADOVIĆ

27. 12. 2021. u 23:00

HOLIVUDSKI šou Nikole Jokića počeo je već na podbacivanju u meču Denvera i Klipersa u Los Anđelesu.

ЏОКЕР НА СКОЧКА: Јокићеве бројке импозантније него у претходној МВП сезони

Tanjug/AP

Sudija je odugovlačio sa bacanjem lopte, što je podstaklo Džokera da priredi šaljivu tačku. Nekoliko puta fintirao je skok i do suza zasmejao glavnog arbitra, koji je uzeo pauzu dok se nije sabrao za početno podbacivanje.

Džokerovo smehotresno pocupkivanje nagovestilo je da bi u ovoj igri trebalo uložiti džokera na skočka. Drugi put je izjednačio lični skakački rekord karijere sa 22 uhvaćene lopte, usput postigao 26 poena i podelio osam asistencija u trijumfu Denvera nad Klipersima (103:100), kojim su Nagetsi stavili tačku na mini-seriju od dva poraza.

Rekordi su postali Jokićeva rutina, jedini je igrač u istoriji "franšize" iz Kolorada koji je u dve vezane utakmice prebacio brojku 20 u poenima i skokovima. U meču sa Klipersima promašivao je češće nego što smo navikli od jednog od najproduktivnijih igrača u ligi (9/24), ali je bio na federima, pokupio većinu odbitaka i vratio ih u koš domaćina.

Nikola je zgužvao i bacio u korpu skepticizam da može da ispiše MVP brojke iz prošle sezone. Ove je još impresivniji sa 25,9 poena po meču (osmi u NBA), 13,5 skokova (drugi) i 7,2 asistencije. Imao bi znatno više uspešnih dodavanja da njegovi saigrači šutiraju trojke u boljem procentu. Zbog toga su začuđujuće brojna omalovažavanja njegovih impozantnih brojki, koja se u osnovi baziraju na skromnom učinku Denvera od 16 pobeda i isto toliko poraza.

U suštini, validnost Jokićeve kandidature za drugo uzastopno MVP priznanje zavisiće od statistike timskih pobeda. Ukoliko skočko iz Sombora doskoči do vodećeg kvarteta Zapadne konferencije, čak i najvećim skepticima biće nemoguće da ignorišu njegove istorijske brojke.

- Pravim košarkaškim analitičarima je to potpuno jasno - kaže Nikolin saigrač Monte Moris.

- Svako ko je igrao u ovoj ligi, članovi Kuće slavnih, svi oni dobro znaju koliko je teško imati bolje brojke nego prethodne sezone u kojoj ste osvojili MVP priznanje. Da sam na Nikolinom mestu, ne bih uopšte mario za razne komentare, jer na kraju realnost ispliva na površinu. Ljudima će biti smešno ako ne dobije MVP trofej sa boljim brojkama od svih ostalih. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave