PARTIZAN PREOKRETOM DO TRIJUMFA: Crno-beli od velikog minusa do slavlja protiv Igokee

Č. V.

04. 12. 2021. u 21:00

PARTIZAN je bio na pragu drugog poraza u ABA ligi, ali je u neizvesnoj završnici uspeo da pobedi Igokeu u Laktašima sa 68:70.

ПАРТИЗАН ПРЕОКРЕТОМ ДО ТРИЈУМФА: Црно-бели од великог минуса до славља против Игокее

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

Malo je falilo da se crno-beli baš kao i večiti rival oklizne u ovoj dvorani, no kada je bilo potrebno Beograđani su pronašli pravu igru i uspeli su da upišu novi trijumf u regionalnom takmičenju.

Meč je počeo tvrdo na obe strane. Mučili su se i jedni i drugi u napadu, bilo je i dosta grešaka. Ipak, izabranici Željka Obradovića su dobro počeli drugi period i poveli sa 17:25, a onda je usledila serija domaćih od 9:0 i vođstvo.

Do kraja druge četvrtine Partizan je postigao samo tri poena, pa je nakon 20 minuta košarke bio u zaostatku od sedam razlike - 35:28.

Treću četvrtinu je bolje otvorio tim Dragana Bajića koji je u nekoliko navrata išao i na plus 14 i sve je vodilo ka tome da će Igokea upisati sigurnu pobedu, ali...

Partizan je povećao agresivnost u odbrani u četvrtom kvartalu i počeo da topi prednost rivala. Ipak, domaćin je brzo otišao na novu dvocifrenu razliku - 63:53, no usledio je strašan odgovor gostiju. Crno-beli su za dva minuta napravili seriju 0:10 i uspeli da dođu do izjednačenja.

DUEL Alen Smailagić i Dešon Stivens/FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

U tim momentima je proključala dvorana u Laktašima. U poslednji minut se ušlo sa nerešenim rezultatom 66:66, a onda je Kevin Panter pogodio dva penala i na taj način doneo vođstvo crno-belima, prvo još od sredine druge četvrtine.

Igokea je u narednom napadu uspela da pogodio preko Dešona Stivensa koji je izgradio dobru poziciju pod košem i lako poentirao nakon dodavanja Volera. Do kraja je ostalo 24 sekunde, a trener domaćeg tima je odlučio da se pravi faul kako bi njegovi igrači imali poslednji napad na utakmici. Uroš Trifunović je bio precizan sa linije slobodnih bacanja i rivalu je ostavio 14 sekundi.

Lopta je bila u rukama Markela Starksa koji ju je dugo držao kod sebe, a onda je pronašao Antabiju Volera koji je uzeo težak šut za tri poena - nije bio precizan i gosti su mogli da počnu sa slavljem.

Crno-bele je do trijumfa predvodio Alen Smailagić koji je meč završio sa 15 poena, pratio ga je Zek Ledej sa 14. Na drugoj strani Dešon Stivens i pomenuti Voler su postigli po 18 poena.

Partizan sada ima učinak 9-1, a Igokea 5-5.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice