FILIPINI NE SMEJU DA BUDU PROBLEM: Pre dve godine bilo +59

V. P.

29. 06. 2021. u 09:30

DRUGI protivnik košarkaša Srbije na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu je selekcija Filipina, danas od 20.15 u hali "Aleksandar Nikolić".

ФИЛИПИНИ НЕ СМЕЈУ ДА БУДУ ПРОБЛЕМ: Пре две године било +59

FOTO: FIBA

Veliku strast prema košarci u ovoj ostrvskoj zemlji ne prati i kvalitet, tako da bi sve osim ubedljive pobede "orlova" predstavljalo veliko iznenađenje.

Naš nacionalni tim se poslednji put susreo sa Filipincima u grupnoj fazi Svetskog prvenstva 2019. u Kini, kada je trijumfovao sa skoro 60 poena razlike (126:67). U tom meču šuterski trening je imao Nemanja Bjelica sa 20 poena, bez ijednog promašaja (7/7).

Imajući u vidu da je selekcija Filipina potpuno rekonstruisana u odnosu na ekipu sa prethodnog planetarnog šampionata, neke nove momke neće progoniti trauma iz tog meča.

Među njima je kao najveći potencijal 19-godišnji centar Kai Zahari Soto, visok 216 centimetara, koji nastupa u NBA razvojnoj ligi. Očekuje se atraktivan visinski duel sa našim Bobanom Marjanovićem.

Zbog izuzetno kratkog perioda priprema za olimpijske kvalifikacije, svaki meč zahteva od naših reprezentativaca da ozbiljno shvate rivala. Pa i potpunog autsajdera kao što je reprezentacija Filipina.

- Imamo neke nove igrače, nova lica. Nažalost, nismo imali vremena za treninge i pripreme - rekao je selektor Igor Kokoškov. - Vreme je važan faktor, tako je kako je, svi smo u istoj situaciji. Trudili smo se da se pripremimo što bolje. Mi treneri nikad nismo zadovoljni, ali mi je drago što imamo 12 igrača, uzbuđeni smo i daćemo sve od sebe na terenu.

RASPORED

Utorak 29. jun

(A) D. Republika - Srbija 20.15
Sreda 30. jun
(A) Srbija - Filipini 20.15
Četvrtak 1. jul
(B) Italija - Portoriko 16.30
(A) Filipini - D. Republika 20.30
Subota 3. jul
Polufinale A1 - B2
Polufinale B1 - A2
Nedelja 4. jul
Finale 20.30

Posle odustajanja Senegala zbog slučajeva infekcije koronom, poznati su polufinalisti iz B grupe. Italija i Portoriko će u sutrašnjem duelu odlučivati ko će ući u polufinale sa prvog, a ko sa drugog mesta. Iz perspektive kvaliteta selekcija u obe grupe, nazire se naš polufinalni susret sa Portorikancima, odnosno finalni sa Italijanima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere