BRUTALNI LUKA DONČIĆ IZREŠETAO KLIPERSE: Slovenac se igrao sa rivalom, to nije bilo dovoljno za Dalas (VIDEO)

Novosti online

29. 05. 2021. u 08:16

LUKA Dončić još jednom je pokazao o kakvom košarkaškom umetniku je reč. Slovenac je odigrao brutalnu utakmicu u porazu Dalasa od LA Klipersa sa 118:108.

БРУТАЛНИ ЛУКА ДОНЧИЋ ИЗРЕШЕТАО КЛИПЕРСЕ: Словенац се играо са ривалом, то није било довољно за Далас (ВИДЕО)

FOTO: AP

Sjajni bek Maveriksa je meč završio sa 44 poena, devet skokova i devet asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno da klub iz Teksasa upiše novi trijumf.

Dončić je prvi igrač u NBA istoriji koji je postigao 275 poena i imao po 75 asistencija i skokova u prvih devet utakmica u plej-ofu.

Klipersi su izdržali rani nalet Maveriksa, koji su igrali pred ubedljivo najbrojnijom publikom ove sezone - 17.705 navijača našlo se na tribinama "Amerikan Eirlajns Centra".

Međutim, serija od 14:0 ekipe iz Los Anđelesa u velikoj meri je neutralisala početnu prednost, a Klipersi su početkom drugog dela, zahvaljujući trojci Džordža, stigli do prve prednosti.

Kod pobednika najbolji je bio Kavaj Lenard koji je postigao 36 poena, Pol Džordž je dodao 29. U Dalasu osim Dončića nije bilo raspoloženih igrača, pa je drugi najefikansiji košarkaš bio Džejlen Branson sa 14.

Dalas sada u seriji vodi sa 2-1.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDAN NIKOLA U PLEJ-OFU: Jović i Majami srušili Čikago