"SAD ONAJ NESREĆNIK NIJE NA SP" Rade Bogdanović: "Šansa protiv Brazila Nejmar, protiv Švajcaraca proradće inat"

Novosti online

02. 04. 2022. u 08:52

NEKADAŠNjI reprezentativac SR Jugoslavije, napadač madridskog Atletika i Verdera, izmežu ostalih klubova za koje je nastupao, Rade Bogdanović, dao je analizu protivnika Srbije u grupi G predstojećeg Mundijala. Poznat po oštrom stilu izražavanja, Bogdanović nije izneverio ljubitelje fudbala ni ovoga puta.

САД ОНАЈ НЕСРЕЋНИК НИЈЕ НА СП Раде Богдановић: Шанса против Бразила Нејмар, против Швајцараца прорадће инат

Foto Z. Jovanović Mačak

Srbija će igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, a iako je u pitanju jedna od najtežih grupa na Mundijalu - Bogdanović poručuje da i te kako imamo šanse. Razlog je u tome što najbolje igramo protiv najjačih reprezentacija, pa stoga veruje u Piksijeve momke.

- Što se tiče samih šansi, moram da kažem da je Brazil uvek Brazil, ali ne onakav kakav je bio pre 20 godina, poslednje SP su uzeli 2002. godine, a nakon toga se u par navrata i obrukali. Imaju par igrača, ali ne klase Ronalda i Ronaldinja. Ipak, evidentno je da su kompaktni i da su prošli kvalifikacije. Interesantno, najbolji deo njihovog tima su golmani Ederson i Alison - rekao je Bogdanović.

Nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara potom je "pecnuo" najveću zvezdu Brazila, Nejmara juniora.

- Imaju Nejmara, koga nigde nema, znači da imamo šanse.

Kamerun opisuje kao "klasičnu afričku selekciju" u kojoj dominiraju snaga i fizička sprema, veruje da ako se spusti lopta - možemo da ih pobedimo bez problema, dok protiv Švajcarske - zna se...

- Protiv Švajcarske će da proradi naš inat. Nemamo dobra iskustva sa sudijom, a sa njima nemamo problem. Ali, eto, taj nesrećnik neće biti na SP. Dakle to je ekipa u kojoj dominiraju Balkanci. Pobedili nas jesu prošli put, ali mislim da ni oni nisu ta ekipa od pre. Ja sam sto odsto siguran da ćemo ih pobediti - rekao je Bogdanović.

Bivši jugoslovenski fudbaler pohvalio je i Piksija zbog toga što njegova ekipa sada izgleda mnogo bolje nego što je to bilo kod njegovih prethodnika.

- Dragan Stojković je napravio fenomenalnu atmosferu, kao niko do sad. Dugo nismo imali ujedinitelja, nismo imali trenera koji bi doneo pravdu i to se na neki način primeti za sve ovo vreme koliko je on na čelu reprezentacije. Optimizam je zdrav, ali ne treba preterivati i ne treba nikome pretiti, fudbal je jako interesantna i brutalna igra. Ali je evidentno da imamo dobre igrače, igramo napadački i mislim da će nam Švajcarci odgovarati - zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO: Ovde će se igrati finale SP - Arhitektonsko čudo usred pustinje

 

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)