GVARDIOLA PIŠE NOVU ISTORIJU: Potrošene milijarde dolara i godine dovele Siti do prvog dinala LŠ

Đ. SAMOILOVIĆ

05. 05. 2021. u 23:01

TREBALO je da prođe 13 godina i da se potroši više od milijardu evra kako bi san Šeika Mansura došao na jednu utakmicu od pretvaranja u javu.

ГВАРДИОЛА ПИШЕ НОВУ ИСТОРИЈУ: Потрошене милијарде долара и године довеле Сити до првог динала ЛШ

FOTO: AP

Prvi put u svojoj istoriji, koja broji više od 100 godina postojanja, Mančester siti je u finalu Lige šampiona.

Svih ovih godina, bili su možda i najbolji primer kovanice "i bogati plaču", ispadali su od Totenhema, Liona i ostalih, ali poslednji zvižduk sudije Bjorna Kujpersa na stadionu "Etihad" u utorak uveče, u revanšu dvomeča sa PSŽ (2:1, 2:0), označio je da svi arapski petro-dolari konačno dobijaju svoj apsolutni smisao.

PROCENA

Ekipa Mančester sitija je procenjena na 1,03 milijarde evra, prema specijalizovanom portalu "Transfermarkt"

Na stranu to što je osvojeno četiri Premijer lige i pregršt domaćih kupova. Srebrni pehar sa ušima je bio neskrivena želja ultra-bogatih vlasnika iz Abu Dabija. Zato su i doveli Pepa Gvardiolu pre pet godina i dali mu blanko čekove u ruke i svu slobodu da bira pojačanja.

Španski stručnjak je to na najbolji način iskoristio, potrošio oko 960 miliona evra na igrače, od čega je oko 500 samo na odbranu. Sve do utorka, to je visilo u vazduhu i

pretilo da ko zna koji put dobije prizvuk bačenog novca. Ali, 25. maja na stadionu "Ataturk" u Istanbulu, Gvardiola će u svom prvom finalu LŠ posle deset godina imati priliku da obraduje plavi deo Mančestera kao niko do sada.

Tuga fudbalera PSŽ i slavlje igrača Sitija/FOTO: AP

- Ovo je neverovatno. Ljudi misle da je lako doći do finala Lige šampiona. Sve što smo radili proteklih pet godina konačno ima smisla. Moji momci su svakog dana bili konstantni. Postigli smo gol kroz živi zid u prvoj utakmici, a danas je Markinjos pogodio

prečku u prvom poluvremenu, malo je potrebno da ispadnete. Mančester junajted je osvojio titulu, jer se Džon Teri okliznuo, pa je postigao gol u poslednjem minutu protiv Bajerna, Real je to uradio protiv Atletika u 93. minutu. Ovo je veoma teško takmičenje i pita se i neka viša sila - istakao je španski stručnjak, koji se na krov Starog kontinenta peo dva puta sa Barselonom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri