OSTAVITE FULAM U LIGI A NJIH IZBACITE: Legende Junajted složne u kritikama na račun evropske Superlige

Novosti online

18. 04. 2021. u 22:21

POSLE Garija Nevila oglasila se još jedna legenda Mančester junajteda i to jedna o dve najveće žive. Ser Aleks Ferguson složio se sa svojim nekadašnjim pulenom i kapitenom Fergijevih beba u kritikama na račun kluba povodom formiranja evropske Superlige.

ОСТАВИТЕ ФУЛАМ У ЛИГИ А ЊИХ ИЗБАЦИТЕ: Легенде Јунајтед сложне у критикама на рачун европске Суперлиге

FOTO: EPA

Ferguson, koji je sa “crvenim đavolima” osvojio sve što se moglo osvojiti, zgrožen je najnovijim informacijama.

– Everton troši 500 miliona funti za izgradnju novog stadiona sa ambicijom da igra Ligu šampiona. Navijači širom sveta vole ovakvo takmičenje kakvo jeste. U moje vreme, Junajted je igrao četiri finala Lige šampiona i uvek su to bile posebne večeri. Nisam siguran da li je Junajted umešan u ovo, jer nisam deo procesa donošenja odluka – kazao je Ferguson za agenciju Rojters.

Gari Nevil bio je mnogo oštriji od svog nekadašnjeg šefa.

– Četrdeset godina sam navijač Mančester Junajteda, celog svog života, ali sam zgranut. Zgranut sam Junajtedom i Liverpulom najviše. Liverpulom, klubom koji nikad neće ići sam, narodski klub… Mančester Junajted, pre 100 godina osnovan od strane radnika ovde... Nisam protiv novca u fudbalu i ja sam zaradio od fudbala i ulažem novac u njega, ali postoje neki principi. Junajted nije u Ligi šampiona, Arsenal nije u Ligi šampiona, Totenhem nije u Ligi šampiona i oni žele Bogom dano pravo da budu tamo. To je cirkus. Što je previše, previše je - rekao je Nevil.

On smatra da onima koji su potpisali ovaj dogovor treba oduzeti bodove i novac.

– Junajted i ostatak klubova velike šestorke koji su se prijavili za Superligu protiv ostatka Premijer lige trebalo bi da se srame, trebalo bi im oduzeti bodove, novčano ih kazniti. Ovo je kriminal. Ovo je kazneno delo protiv fudbalskih zaljubljenika. Dajte titulu Barnliju, ostavite Fulam u ligi, a izbacite Junajted i Liverpul i Arsenal. Budite pošteni. Oni žele da igraju međusobno, a da ostatak Engleske gleda 14 preostalih klubova kako se takmiče u domaćoj ligi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda