NAREDNA 24 SATA SU KLJUČNA: Šta će biti s evropskim fudbalom, hoće li Liga šampiona "promeniti izgled" ili će je "ugasiti" Superliga

Novosti online

18. 04. 2021. u 20:24 >> 20:30

NAJJAČI timovi iz Italije, Španije i Engleske u nedelju pola sata pre ponoći izaći će u javnost sa planom evropske Superlige, manje od 24 sata pre najavljene rekonstrukcije Lige šampiona koju bi u ponedeljak trebalo da predstavi UEFA.

НАРЕДНА 24 САТА СУ КЉУЧНА: Шта ће бити с европским фудбалом, хоће ли Лига шампиона променити изглед или ће је угасити Суперлига

Foto: Logo

Mančester junajted, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem (Engleska), Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid (Španija), Juventus, Inter i Milan (Italija) su "sigurni" učesnici Superlige. Garantovano mesto imaju i Mančester siti, Bajern Minhen i PAri sen Žermen, ali iz ovih klubova još se nisu izjasnili.

Sudeći prema atmosferi u Nemačkoj i naročito u Francuskoj, Bajern i PSŽ možd neće ni ući u ovu priču.

Iz nemačkog saveza odlučno odbijaju da se privole ovom projektu, a poznato je da je Bajern lokomotiva nemačkog fudbala i da neće ići protiv saveza. Ipak, najveći i najmoćniji protivnik Superlige je predsednik Francuske Emanuel Makron.

– Srećan sam što francuski klubovi se nisu priklonili projektu koji krši principe solidarnosti i sportskih rezultata, rekao je predsednik Makron.

Iz UEFA, ali i nacionalnih saveza najavili su sankcije za klubove koji se udruže u secesionističko takmičenje.

– Klubovi koji potpisuju projekat Superliga biće izbačeni sa lokalnih, evropskih i svetskih takmičenja, a njiovi igrači neće moći da igraju za nacionalne timove, stoji u zajedničkom saopštenju UEFA, engleskog, španskog i italijasnkog saveza, kao i liga iz tih zemalja.

Bune se i bivši igrači, tako je legenda Mančester junajteda Gari Nevil rekao da svim engleskim timovima, uključujući i njegov Junajted treba oduzeti sve bodove i u korenu saseći svaki pokušaj formiranja ovakve lige.

- Treba da oduzmu bodove svim timovima koji su se prijavili za tu Superligu. Svima im oduzmite sve poene i izbacite ih iz takmičenja. Da tako nešto urade usred sezone? Pa, to je smejurija - oštro je reagova Nevil.

S druge strane, Florentino Perez, kome je ova Superliga životni projekat jer o njoj priča poslednjih 20 godina, već je okupio i najbliže saradnike. Biće to Andrea Anjeli (Juventus), Džoel Glejzer (Mančester junajted), Stan Kroenke (Arsenal) i Džon Henri (Liverpul).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)