IZVRŠNI ODBOR FSS: Pantelić preuzeo nadležnosti predsednika

Tanjug

01. 04. 2021. u 17:56

ZAMENIK predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Marko Pantelić do izbora novog predsednika obavljaće sve poslove iz nadležnosti prvog čoveka Saveza, saopšteno je posle današnje sednice Izvršnog odbora FSS.

ИЗВРШНИ ОДБОР ФСС: Пантелић преузео надлежности председника

Foto: N.Paraušić

"U Sportskom centru FSS održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao zamenik predsednika Marko Pantelić. Izvršni odbor konstatovao je da je danom podnošenja ostavke, Slaviša Kokeza prestao da obavlja funkciju predsednika FSS. Izvršno odbor je konstatovao da će Marko Pantelić, zamenik predsednika FSS, u skladu sa pravilima propisanim čl.49 i 50. Statuta FŠ, do izbora novog predsednika obavljati sve poslove iz nadležnosti predsednika FSS, odnosno zastupnika FS S, pošto je u skladu sa odredbama Statuta FSS već upisan kao zastupnik FSS u odgovarajući registar koji vodi Agencija za privredne registre", navodi se u saopštenju.

Pantelić već neko vreme, kao zamenik predsednika, praktično obavljao sve iz nadležnosti predsednika, a posebno važna bila je njegova uloga u dovođenju Dragana Stojkovića Piksija za selektora.

Izvršni odbor FSS, takođe je izrazio zadovoljstvo zbog odličnog starta A reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2022. i čestitao selektoru Draganu Stojkoviću, stručnom štabu i igračima na ostvarenim rezultatima.

Ujedno, Izvršni odbor FSS usvojio je finansijski plan za 2021. godinu

Izvršni odbor FSS doneo je odluku o snimanju svih utakmica Omladinske i Kadetske lige Srbije, sve u cilju regularnosti i afirmacije fudbala u mlađim kategorijama.

Takođe, Izvršni odbor odlučio je da 30 dece sa Kosova i Metohije budu gosti u kampovima FSS u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere