ŠPANSKI NOVINAR NIJE HTEO DA IZGOVORI TZV. KOSOVO: Evo šta se nakon toga desilo na konferenciji za medije (VIDEO)

Novosti online

31. 03. 2021. u 13:54

FUDBALSKA reprezentacija Španije večeras od 20.45 dočekuje selekciju tzv. Kosova. Pres konferencija pre ovaj meč bila je vrlo interesantna.

ШПАНСКИ НОВИНАР НИЈЕ ХТЕО ДА ИЗГОВОРИ ТЗВ. КОСОВО: Ево шта се након тога десило на конференцији за медије (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@kosovanfooty_EN

Naime, delegacija gostiju bila je neprijatna prema španskim novinarima, zahtevavši od njih da se izgovori ime Kosova.

- Ne znam kako vidite Španije posle dve teške utakmice? Mislite li da će Luis Enrike napraviti puno promena za utakmicu protiv vaše ekipe? - pitao je novinar španskog lista "AS-a".

- Kome je upućeno to pitanje? - upitao je Bajram Šala, portparol tzv. Kosova.

- Treneru - odgovorio mu je novinar.

- Čijem treneru? Treneru koje ekipe? Nismo videli ime naše reprezentacije u vašim medijima, što je čudno. Kome je upućeno pitanje? - insistirao je Shala.

Nakon još nekoliko pitanja, španski novinar je rekao da je to pitanje bilo upućeno treneru tzv. Kosova. Šala je nakon toga rekao da je sve u redu i da je to želeo da čuje.

Podsetimo, Španije ne priznaje tzv. Kosovo kao državu pa je ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje odredilo da gosti ne smeju da imaju tretman suverene države na ovom susretu. To znači da organizatori utakmice, te komentatori u prenosu neće smeti da govore da Španije igra protiv tzv. Kosova, nego protiv ekipe sa teritorije Kosova.

Takođe, njihova zastava se ne sme prikazivati uz špansku, a njihova himna neće biti navedena kao nacionalna himna Kosova, nego kao muzika koja predstavlja teritoriju Kosova. Španski fudbalski Savez ni na koji način neće isticati da igra protiv suverene države.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)