UVERTIRA ZA UTAKMICU ŠPANIJA - TZV. KOSOVO: Čuće se himna gostiju, ali će članovi te selekcije dobiti posebne vize

V.S.

31. 03. 2021. u 13:04

DOŠLA je na red utakmica Španija - tzv. Kosovo koji se sastaju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se 2022. godine održava u Kataru. Ovaj duel je već imao jedno poluvreme, govorilo se o tome kakva pravila će vladati za ovaj meč kada je u pitanju gostujuća selekcija.

УВЕРТИРА ЗА УТАКМИЦУ ШПАНИЈА - ТЗВ. КОСОВО: Чуће се химна гостију, али ће чланови те селекције добити посебне визе

ČVRSTO Reprezentativci Španije/FOTO: EPA

- Fudbal je fudbal a njegova pravila određuje FIFA kao što međunarodno priznanje država određuje međunarodno pravo - rekla je Aranča Gonsales, ministarka spoljnih poslova Španije povodom utakmice Španija - tzv. Kosovo.

Meč se igra u sredu u Sevilji sa zastavom i himnom tzv. Kosova, ali popuštanje pred pritiskom UEFA i FIFA ne znači promenu španske politike prema tzv. Kosovu.

Iz Federacije Španije najavljuju da će se koristiti termin "Kosovo" a ne "Republika Kosovo". Članovi kosovske delegacije dobiće posebne vize, van pasoša u koje neće biti utisnut žig španske države.

Oni koji imaju pasoš i neke druge države moći će da uđu sa njim. Španski mediji podsećaju da je Španija mogla da izbegne problem da je pre žreba uložila zahtev da ne bude u grupi sa tzv. Kosovom, ali to pravo iskorišćeno je za Gibraltar. Mediji podsećaju da od selekcija u grupi samo Švedska priznaje Kosovo dok Španija, Grčka i Gruzija to nisu učinile.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)