POBEDIĆE MAGIKO I TREĆI PUT: Povratak možda već u februaru

Z. ĆOROVIĆ

11. 01. 2021. u 21:59

MAGIKO nije otišao na pripreme, ali to ne znači da neće biti spreman za velike dvoboje sa Milanom.

ПОБЕДИЋЕ МАГИКО И ТРЕЋИ ПУТ: Повратак можда већ у фебруару

Aleksandar Katai / Foto N. Paraušić

Do mečeva sa italijanskim velikanom u Ligi Evrope, 18. i 25. februara, ima još dosta vremena, i u Crvenoj zvezdi se nadaju da će se Aleksandar Katai oporaviti i biti spreman da svojim driblinzima i potezima uveliča ove spektakle.

Kao što je normalno i ljudski, na "Marakani" je svima na prvom mestu najvažnije zdravlje igrača i zato niko ne želi da se upušta u bilo kakve prognoze o povratku Kataija na teren.

- Ništa se nije promenilo u odnosu na ono što smo na ovu temu rekli u ponedeljak, na početku priprema. Sve ostalo je sada na lekarima - ukratko je za "Novosti" rekao Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih.

Zvezdina "desetka" bila je na prozivci u ponedeljak ujutro, posle toga je sa saigračima odradio i prvi trening.

- Sale će ostati u Beogradu na oporavku. Očekujemo da se priključi ekipi u februaru, detalje i dane moramo da vidimo sa lekarskom službom. Oporavak ide fenomenalno i veliki smo optimisti - istakao je Dejan Stanković, trener srpskog šampiona.

Poznato je da se Aleksandar Katai treći put u karijeri bori sa trombocitopenijom, zdravstvenim problemom koji utiče na zgrušavanje krvi i usporenu cirkulaciju. Prvi put, u Vojvodini 2012, pauzirao je tri meseca, drugi put je bio u španskom Alavesu 2017, kada se oporavio mnogo brže. Očekuje se da će i sada Zvezdin mađioničar izaći kao pobednik i da će još jači izaći na teren.

Novi problem sa trombocitopenijom uočen je sredinom novembra prošle godine, posle baraža za EP između Srbije i Škotske. Katai je igrao na toj utakmici, postigao je i gol u penal-seriji. Od tada je propustio sve Zvezdine mečeve, a sada je sigurno da će propustiti pripreme na Kipru i Turskoj. Ipak, ukoliko se oporavi do februara, kao što se u klubu nadaju, Zvezdin najatraktivniji igrač će imati vremena i da se dobro spremi do mečeva sa Milanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode