ZVEZDINA STARA MUŠTERIJA: Ako je verovati istoriji sa Kipranima ne bi trebalo da bude problema

Z. Ćorović

31. 08. 2020. u 21:54

NA Kipar kod starog znanca i mušterije po plej-of.

ЗВЕЗДИНА СТАРА МУШТЕРИЈА: Ако је веровати историји са Кипранима не би требало да буде проблема

Foto arhiva VN

Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti gost Omonije, sve će stati u jednoj utakmici koja se igra 15. ili 16. septembra, što će se naknadno odlučiti.

Crveno-beli su dobro prošli u žrebu, jer su Kiprani mnogo bolja opcija od danskog Midtjilanda, norveškog Moldea ili mađarskog Ferencvaroša, koji su bili potencijalni rivali. Ipak, Zvezdin trener ne želi da deli protivnike na jače i slabije

- Nema lakih protivnika u Ligi šampiona - oprezan je Stanković. - Rekao sam to i kada smo izvukli Evropu i Tiranu, a to mislim i sada. Omonija je dobar, kvalitetan tim, šampioni su Kipra, ali ima još vremena do te utakmice. Nas očekuju mini-pripreme, pa i susret sa Čukaričkim. Ne možemo da ne razmišljamo o rivalu u Ligi šampiona, ali trudimo se da stvari idu svojim tokom i da uvek budemo fokusirani na prvu sledeću utakmicu.

Posle Tirane žreb je poslao našeg prvaka na gostovanje u Nikoziju.

- Bolje bi bilo da smo domaćini, ali žrebom je odlučeno drugačije. U svakom slučaju, to će biti otežavajuća okolnost za nas, ali opet kažem, potrudićemo se da ovaj period iskoristimo što bolje i da što spremniji dočekamo odmeravanje snaga sa kiparskim prvakom.

Po tradiciji, Omonija "leži" našem najtrofejnijem klubu. Zvezda vodi 2:0 u međusobnim duelima. Premijerni klinč 2001. u prvom kolu kvalifikacija pripao je bez većih problema generaciji koju je predvodio Slavoljub Muslin. Golom Pjanovića izboren je remi (1:1) u gostima, a u revanšu na "Marakani" sigurnih 2:0 (Lerinc, Aćimović). Mnogo uzbudljiviji dvomeč odigrao se 2012. u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Trener je tada bio Robert Prosinečki, a oba duela tvrda, bez pogodoka. Prolaz je došao tek posle penal-drame, junak je bio golman Boban Bajković, koji je odbranio dva šuta sa "bele tačke".

Sa ovim lepim uspomena crveno-beli odlaze u Nikoziju, na meč koji je od ogromne važnosti. Ukoliko eliminiše Omoniju, imaće zagarantovan plasman u Ligu Evrope i čeka ih još jedan stepenik do nove, treće uzastopne Lige šampiona. Plasmanom u plej-of Zvezda će zaraditi u slabijoj varijanti osam miliona evra, ako ispadne i preseli se u Ligu Evrope. Novi podvig i prodor u elitu doneo bi joj skoro duplo veću sumu od 15,2 miliona evra samo za premiju. U ovoj fazi, Kiprani su rival po meri, samo u slučaju da se ne ponovi slabo izdanje iz Albanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a