LEGIJA STRANACA OD 10 MILIONA: Norvežanin Berg i 15 internacionalaca nose Omoniju

V. N.

31. 08. 2020. u 17:33

ЛЕГИЈА СТРАНАЦА ОД 10 МИЛИОНА: Норвежанин Берг и 15 интернационалаца носе Омонију

Omonija je izbacila poljsku Legiju u prvom kolu Foto EPA

NAPAD na "legiju stranaca". Zvezdin rival Omonija je skup prekaljenih internacionalaca koje predvodi norveški stručnjak Hening Berg.

Pre dolaska na Kipar, Berg je vodio Blekburn 2012, sa Legijom je bio prvak (2015), a sudbina je htela da sa Omonijom eliminiše poljskog šampiona u prošlom kolu. Igralo se u Varšavi, Legiji je u 54. isključen igrač, a meč je rešen u produžecima, golovima Španca Žordi Gomeza (35) i brazilskog napadača Santosa (33). Motor ekipe je iskusni Francuz Erik Boteak (33), bivši igrač Nice i Lila.

- Crvena zvezda je veoma dobar tim, koji stalno igra u Ligi šampiona. Ima iskustva u evropskim takmičenjima i u finansijskom smislu vrlo snažan klub. Radujemo se meču, ovo će biti jako dobar test za naš tim protiv takvog protivnika - rekao je Berg.

U timu Omonije trenutno igra 15 stranaca, vrednost ekipe procenjena je na 10 miliona evra, dok je Zvezdina 55,5 miliona.

Iako je bila 21. put prvak Kipra, ovo će joj biti tek drugu put da igra u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, pre deset godina su u ovoj fazi ispali od Salcburga. n


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)