UTAKMICE POD UPITNIKOM: Jedan zaražen u Marselju, još tri sumnjiva slučaja

PROBLEMI za Olimpik.

УТАКМИЦЕ ПОД УПИТНИКОМ: Један заражен у Марсељу, још три сумњива случаја

Foto: EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD

Dok francuski fudbal trenutno slavi jedan od svojih najvećih uspeha u istoriji, plasmanom dva kluba - PSŽ i Olimpika iz Liona u polufinale Lige šampiona - dotle treći francuski klub, sa slavnom prošlošću, imenjak lionskog tima, Olimpik iz Marselja, usred pandemije kuburi sa zdravstvenim biltenom, do te mere da možda u petak neće moći da odigra svoj prvi ovosezonski prvenstveni meč protiv Sent Etjena.

Posle Žordana Amavija, za koga je utvrđeno da je pozitivan na virus korona, danas je saopšteno da u ovom klubu imaju još tri sumnjiva slučaja. Ukoliko se to potvrdi testom, mali su izgledi da Marselj odigra meč 1. kola.

Zbog zaraze Žordana Amavija, prošlog petka već je otkazan prijateljski meč marseljskog Olimpika protiv Štutgarta. To je drugi susret ovog tipa koji ovaj francuski tim nije odigrao, jer je početkom avgusta otkazano odmeravanje snaga protiv Monpeljea, ovoga puta zbog sumnji u pozitivan slučaj u protivničkoj ekipi.

To pokazuje teškoće koje bi mogle da nastupe u prvenstvu, u trenutku dok se u zemlji pojavljuje sve više novozaraženih. Istovremeno, postavlja se i pitanje publike. Zasada je dozvoljeno prisustvo 5.000 gledalaca, ali bi vlasti ovu odluku mogle da preispitaju, u slučaju da epidemija ponovo dobije na razmerama. Zbog aktuelne situacije, sve više gradova, među kojima je i Marselj, propisuju obavezno nošenje maski i na otvorenom, pod pretnjom kazne od 135 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024