STOP NAVIJAČIMA: Nemački doktori jednoglasni - tribine stadiona ostaju zatvorene

Beta

11. 08. 2020. u 10:42

NEMAČKI zdravstveni zvaničnici blokirali su planove fudbalskih klubova da se navijači vrate na stadione s početkom nove sezone u Bundesligi.

СТОП НАВИЈАЧИМА: Немачки доктори једногласни - трибине стадиона остају затворене

Ilustracija sport Foto Dephositos

- Hiljade navijača na stadionima - to je nešto što se ne uklapa u trenutnu situaciju sa pandemijom virusa korona. To je nepotreban rizik - rekao je nemački ministar zdravlja Jens Špan.

Klubovi prve i druge nemačke lige planirali su delimičan povratak navijača na stadione, za šta je Nemačka fudbalska liga izradila poseban protokol.

- Koncept lige je teoretski dobar. Ali, odlučujuće je ono što se svakodnevno događa u praksi. Moramo ostati oprezni. Navijači na tribinama bili bi loš signal u trenutnoj situaciji - rekao je Špan.

I 16 ministara zdravlja se na sastanku složilo da im povratak navijača na stadione nije prioritet. Oni su se bili jednoglasni u odluci stadioni treba da ostanu zatvoreni.

- Trenutno se ne zalažemo za otvaranje stadiona, bar do 31. oktobra. Tada možemo ponovo proceniti situaciju - rekla je Dilek Kalajdži, ministarka države Berlin za zdravstvo, socijalno staranje i ravnopravnost.

Nemačka je do sada registrovala 217.835 slučajeva zaraze korona virusom i relativno nizak broj smrtnih slučajeva, 9.203, u poređenju sa Francuskom, Španijom i Italijom, ali postoji zabrinutost zbog nedavnog povećanja broja zaraženih. Prošle nedelje je registrovan najveći broj novozareženih na dnevnom nivou u poslednja tri meseca.

Nova sezona u Bundesligi počinje 18. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!