NAJMLAĐI STRATEG U SUPERLIGI: Voždovac predstavio novog trenera

Novosti online

05. 02. 2024. u 18:21

Nikola Mitić je novo trenersko ime na fudbalskoj sceni Srbije. Momak koji je igrao fudbal u Milicionaru, Hajduku sa Liona i Sinđeliću, zbog povrede okončao je svoju profesionalnu karijeru i posvetio se trenerskom poslu.

НАЈМЛАЂИ СТРАТЕГ У СУПЕРЛИГИ: Вождовац представио новог тренера

Profimedia

Ovaj posao, momak rodom iz Bujanovca vidi kao najveći izazov u svojoj karijeri.

-Radujem se ovom izazovu! Činjenica da sam postao najmlađi trener u Super ligi je s jedne strane za ponos, ali sa sobom nosi i veliku odgovornost prema kolegama, da dokažemo i pokažemo da mi u Srbiji imamo kvalitetan kadar. Zahvalan sam što sam dobio priliku da budem glavni trener u ovakvom klubu, u jednom organizovanom sistemu i nastavićemo da radimo i stremimo ka istim ciljevima koje smo na početku sezone postavili – započeo je.

Trenersku karijeru započeo je u mlađim selekcijama Crvene zvezde.

–Počeo sam da volontiram u Crvenoj zvezdi 2015. godine i posle sedam meseci dokazivanja, dobio sam ugovor. Kroz šest godina sam prošao sve selekcije u omladinskoj školi, bio sam u raznim ulogama, a takođe sam i samostalno vodio kadetsku selekciju. Takođe sam 2019. radio i kao analitičar u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije. Poziv Levadije došao je kao pravovremeni iskorak za moju karijeru, osvojili smo za godinu i po dana sve trofeje u estonskom fudbalu, a igrali smo i dva puta kvalifikacije za Ligu Evrope. Za mene je to bio prelep period, unapredio sam sebe, svoju radnu etiku, rastao sam kao čovek i trener, a tu sam započeo i svoje školovanje za PRO licencu koje sam završio prošle godine – nastavio je on.

Ciljevi ekipe sa krova ostaju isti i sa novim strategom.

-Postavili smo na početku ciljeve, trofej u Kupu i konkurencija za izlazak u Evropu, i od toga ne odustamo. Ja verujem da ćemo ih uz pravu psihološku pripremu i unapređenje igre i ostvariti. Nastavljamo da igramo ofanzivan fudbal, principi igre ostaju isti, to je nešto u šta ja verujem i što može da nam donese i rezultate. Jasno je da sam ja karakterno drugačiji, kao i svako od trenera u stručnom štabu, ali smo navikli jedni na druge, poznajemo se i radimo dalje punom parom – jasan je Mitić.

Popularni Zmajevi zauzimaju šestu poziciju na tabeli Superlige, a na otvaranju prolećnog dela sezone gostovaće Crvenoj zvezdi.

BONUS VIDEO: ZVEZDA POČELA PRIPREME: Vladan Milojević odradio prvi trening po povratku u klub

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!