MBAPE ODLUČIO DA ODE: Ko ga menja u PSŽ?

Kilijan Mbape je presekao!

МБАПЕ ОДЛУЧИО ДА ОДЕ: Ко га мења у ПСЖ?

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji francuski fudbaler je, ako je verovati glasinama, definitivno odlučio da naleto obuče dres Reala iz Madrida koji mu je do sada u karijeri više puta izmakao.

Francuski mediji prenose da je Mbapeov odlazak javna tajna i da je odluku doneo, iako je još nije saopštio javnosti.

- Kakva originalnost – smireno je i zagonetno odgovorio predsednik "kraljevskog kluba" Florentino Perez kada je upitan da prokomentariše ovu vest.

Mbape je slobodan od 30. juna, a prethodno nije želeo da produži ugovor sa "svecima" pre nego što mu aktuelni istakne, zbog čega je letos neko vreme bio "na ledu".

Bogati katarski vlasnici sve čine da ga zadrže, i najavljuje se da neće štedeti novac. Ako u tome ipak ne uspeju, ovdašnji mediji već pronalaze "zamenu" za Mbapea, uz isticanje da će budžet "svetaca" za sledeću sezonu, u slučaju odlaska momka iz Bondija, biti gotovo neograničen, sve dokle pravila fudbalskog ferpleja to budu dozvoljavala.

Izračunato je da će, ako ode Mbape, u kasi za plate ostati 72 miliona evra. Prošle godine, u platnom fondu bilo 633 miliona, a navodi se da će, uz Mbapeova primanja, unutra sada ostati i plate svih onih koji su u međuvremenu otišli, kao što su Nejmar, Mesi, Serhio Ramos, Verati, Vajnaldum, Draksler, Ekitike, Kurzava, Navas…

Para će, dakle, biti "kao pleve", a PSŽ se sprema za nabavku veću negu ikad. A prvi na spisku želja je norveški "tobdžija" Erlin Haland.

Da to ipak neće biti tako lako, govori i reakcija Pepa Gvardiole, trenera Mančester sitija, za kojih Haland trenutno nastupa.

- Nemamo osećaj da je Erling nezadovoljan. Možda španski mediji, naročito madridski, imaju više informacija od nas – "zabiberio" je Gvardiola intrigu do kraja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?