DULJAJ: ''Protiv Javora mora da se ''pogine'' na terenu''

Novosti online

26. 08. 2023. u 17:10

Fudbaleri Partizana dočekaće Javor u okviru 5. kola Superlige Srbije, a trener crno-belih Igor Duljaj je fokusiran samo na ovaj meč.

ДУЉАЈ: Против Јавора мора да се погине на терену

FOTO: FK Partizan

- Posle sramnog poraza, u kome sam i ja učestvovao, svaka naredna utakmica je teška, ali smo u obavezi prema ljudima koji će doći da nas bodre i onima što su putovali po 30 sati do Danske i natrag za Srbiju, da se iskupimo za taj rezultat. Psihološki će biti teško, ali verujem u moje igrače da možemo da izađemo iz komplikovane situacije - rekao je Duljaj, zamolivši da se o havariji od četvrtka veče ne priča makar dok se ne završi nedeljni susret u Humskoj.

- Voleo bih da se koncentrišem na Javor. Mnogo nam je važno. Posle toga može svašta da se priča i piše, ali je sad fokus na Ivanjičanima. Ne bežim od pitanja i odgovonosti, ali prvo prvenstvo.

Donekle je razumljivo što kao trener Igor Duljaj stoji ispred svlačionice. Šta će u njoj uraditi njegovo je pravo, međutim, zasad stoji kao kaplar isred i štiti fudbalere.

- Ne želim da pričam protiv igrača. Živimo i radimo zajedno, nije moj manir da ih prozivam. Svaki problem i odgovornost neka idu na moju adresu - kaže Duljaj koga je nekoliko stotina Grobara na stadionu u predgrađu Kopenhagena amnestiralo za poraz.

- Navijače ne možete da prevarite, isto važi za igrače. Naravno da njihov glas čujem, a mi moramo da vratimo svakom ko je putvao na to gostovanje. Zato sutra mora da se „pogine“ na terenu. Ljudi dolaze, veruju u ono što pričamo. Naravno da kao trener snosim odgovorno, izgubio sam i ja 0:5, ali će uvek da pozivam piblikiu. Ne zbog sebe, već da skandiraju igračima, jer Natho, Ilić, Severina idoli deci. Njima skandirajte, ne meni.

Još jednom o igračima, očigledno maksimalno zaštićenim, jer Igor Duljaj nikakve sastanke posle Danske nije organizovao.

- Nisam hteo da diram ekipu, jer smo putovali. Moj običaj je da hladne glave razmislim o svemu što se desilo, zato sam i momke pustio. Sad nam je Javor najvažnija utakmica. Klub mora da reaguje posle sramotnog poraza u kome sam i ja učestvovao. Tražio sam da se meni obrati svako ko ima šta da kaže.

Kao opravdanje za vidljive oscilacije, jer je njegov tim u revanšu sa Sabahom izgledao energetski dobro, a u Danskoj očajno, bivši reprezentativac navodi efekte prelaznog roka u kome su novajlije dovođene parcijalno.

- Mislim da nikad ovoliko pojačanja nije bilo. Neki su stigli kasnije, zato što su pregovori dugo trajali, zato sam tražio razumevanje navijača. Neki nisu prošli pripreme. Ništa ne može preko noći. Stojim iza tih igrača, tražio sam da dođu, uz dozvolu sportskog sektora. Potrebno je vreme, međutim, kao trener možete da se branite samo rezultatima, jer nikog ne intereusje ko je kad došao.

Što se tiče duela sa Javorom, izvesno je da poslednjeg novajliju, Gajasa Zahida, publika neće videti od prvog minuta.

- Rekao je da je pod stresom, jer su pregovori dugo trajali, a mogu da kažem da neće početi meč. Trenirao je sa jednom ekipom u Norveškoj, ali nije igrao utakmice. Jeste radio, međutim, trening bez utakmice je ništa. Zato imajte razumevanja. Može da igra na dve pozicije, kao „osmica“ i „desetka“. U nedelju će biti možda jedna ili dve promene - dodao je Igor Duljaj.

BONUS VIDEO: U Zagrebu se čuje Bože pravde

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)