LUDO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Pričaće se o duelu Bajerna i Sitija, spektakl u Milanu

Novosti online

19. 04. 2023. u 22:58 >> 22:02

FUDBALERI Bajerna iz Minhena dočekali su na Alijanc Areni Mančester siti (1:1) dok je Inter na "Đuzepe Meaci" dočekao Benfiku i takođe remizirao rezultat je bio 3:3.

ЛУДО ВЕЧЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Причаће се о дуелу  Бајерна и Ситија, спектакл у Милану

Tanjug/AP

Uzbudljivo je bilo na oba duela. Bajern je ostao sa igračem manje, pa je ta odluka sudije preinačena, a Erling Haland je od umalo tragičara postao heroj koji je rešio meč. Drugo poluvreme u Milanu donelo je kišu golova.

Kingsli Koman je u osmom minutu pokazao šta čeka Siti, našao se u dobroj šansi, ali nije uspeo da je realizuje. Liroj Sane je u 17 minutu primio odličan pas, uspeo je da pobegne čuvaru i izađe pred Edersona, fortuna je bila naklonjena gostima, promašio je okvir gola.

Samo minut kasnije delovalo je da je Bajern u velikom problemu. Upamekano je kao poslednji igrač odbrane oborio Erlinga Halanda. Dobio je crveni karton, ali se Var smilovao na Bavarce, bio je ofsajd, te je isključenje poništeno.

Mančester Siti je pripretio prvi putu  27. minutu. Nejtan Ake je oprobao šut iz daleka, nije zabrinuo Zomera. Smrklo se domaćima u 35. minutu. Ponovo je Upamekano bio centralna figura.

FOTO: Tanjug/AP

Igrao je rukom u šesnaestercu, dobio je žuti karton, a Erling Haland priliku da bude heroj "građana". Ponovo je sreća bila naklonjena domaćima šutirao je visoko preko gola.

Do kraja poluvremena šutirao je još jednom Koman, nije bio precizan, a u prvom minutu nadoknade Musijala je probio u šesnaestercu, umalo je pao, odlučio se da pošalje loptu u peterac, izašao je Ederson, ali su budni bili njegovi defanzivci.

Prva velika šansa u Minhenu viđena je u 55. minutu kada je Haland odlično istrčao kontru, izašao pred Zamera, ali je Norvežanin tada mlako raspalio po lopti.

Samo dva minuta kasnije obilje uzbuđenja. Prvo su napad imali domaći Kingsli Koman je šutirao, brani Ederson, odmah na drugoj strani kaznio je Erling Haland promašaj.

Ispucao je odbitak neko od defanzivaca, Haland je na centru primio loptu, spustio do De Brujnea, koji je vratio Norvežaninu, za njegov 12. pogodak u Ligi šampiona.

I 83. minutu Džošua Kimih izveo je penal za Bajern i bio precizan nakon što je lopta pogodila u ruku Akanđija.

FOTO: Tanjug/AP

INTER - BENFIKA 3:3

Inter je dočekao Benfiku, navijači su uživali u spektaklu. 

Italijani su odlično počeli meč, došli prvi do vođstva, ali je u završnici prvog poluvremena izjednačila Benfika.

Neroazuri su poveli golom Nikole Barele u 14. minutu, dok je u 38. minutu izjednačio portugalski tim Arusnes je postigao gol.

U 68. minutu ponovo je domaćin došao do vođstva, a strelac je bio Lautaro Martinez. Deset minuta kasnije upisao se i Hoakin Korea. Do kraja je Antonio Silva i Petar Musa uspeli su da spasu Benfiku poraza, i časno se oproste od Lige šampiona.

Bajern - Siti 1:1 ( Kimih 83' - Haland 57')  / Inter - Benfika 3:2 (Barela 14', Martinez 66', Korea 78' - Aursnes 38', Silva 87')

90'KRAJ OBA MEČA

87' GOL! Antonio Silva postigao je gol za Benfiku.

86' Tomas Tuhel dobio je drugi žuti karton, te mora da napusti teren. Nije jedini i neko od njegovih pomoćnika napustio je teren.

83' GOL! Izveo je najstrožu kaznu Džošua Kimih, šutirao je sa zadrškom i to u sredinu.

81' Nema kraja uzbuđenjima. Penal za Bajern. Sada je Akanđi igrao rukom.

78' GOL! Hoakim Korea postigao je gol za Inter.

76'  Kingsli Koman je bio blizu izjednačenja. Postigao je gol, ali njegovo utrčavanje po desnoj strani je bilo u ofsajdu.

67' Pritiska Bajern, Čupo Moting je odličnu loptu dobio od Musijale, brani Ederson udarac po zemlji.

66' GOL! Inter ponovo vodi. Prelepu akciju po levoj strani Martinez je krunisao golom

57'  GOL! Kingsli Koman je šutirao, brani Ederson, odmah na drugoj strani kaznio je Erling Haland promašaj. Ispucao je odbitak neko od defanzivaca, Haland je na centru primio loptu, spustio do De Brujnea, koji je vratio Erlingu Halandu koji je postigao 12. pogodak u Ligi šampiona. Navijači domaćeg tima gledaju se u neverici, a Oliver Kan  sa setom je gledao u prostor nakon gola, jasno je svima da će Bavarci dosta teško stići zaostatak.

55' Velika šansa za Mančester Siti, istrčao je Erling Haland Kontru, blagovremeno dobio loptu, izašao sam pred Somera, ali je mlako šutirao.

Tanjug/AP

49' Imaju fudbaleri Bajerna inicijativu na startu drugog dela meča.

46' Nastavljeni su mečevi.

45' Kraj prvog poluvremena.

44'  Velika šansa za Bajern, Musijala je išao po levoj strani, otišao je previše u stranu, izašao je Ederson, a fudbaler bajerna bacio je loptu do Komana, dobro se brane igrači Sitija.

38' GOL! Benfika je izjednačila u Milanu! Fredrik Aursnes poravnao je rezultat

37'  Erling Haland preuzeo je odgovornost. Šutirao je visoko preko gola, veliki promašaj Norvežanina!

35' Upamekano ponovo u centru pažnje. Pogodila ga je lopta u ruku, Klemon Turpan pokazuje na belu tačku.

25' Nejtan Ake je pripretio po prvi put za goste, daleko je to bilo od opasnog udarca po gol Edersona

19' Upamekano je kao poslednji igrač odbrane srušio Erlinga Halanda i glavni sudija mu je momentalno pokazao crveni karton, ali se pomoćni sudija oglasio podigavši zastavicu i signalizirao ofsajd. VAR se oglasio i spasio Bajern Minhen. Malo je nedostajalo da nastave meč sa desetoricom

FOTO: Tanjug/AP

17' Sane! Kakva šansa za Bajern. Musijala je odlično proigrao Sanea koji je izašao pred Edersona, promašio je gol.

14' GOL! Inter vodi! Strelac je Nikolo Barela.  Loše je reagovao vezni red Benfike, a lepu akciju krunisao je golom

8' U šansi je bio Kingsli Koman, međutim odbranio se Mančester siti. Ostaje 0:0 u Minhenu i 0:3 u konačnom rezultatu.

1' počeli su mečevi. Derbi se igra na Alijanc Areni, gde Bajern pred punim tribinama juri zaostatak 3:0

UOČI MEČA

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Bajern Minhen rezultatom 3:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, dok je Inter sa 2:0 nadigrao Benfiku u Lisabonu.

"Građani" u prvoj utakmici ubedljivo trijumfovali 3:0 i samo fudbalsko čudo može Bavarce da dovede do polufinala.

SASTAVI

BAJERN MINHEN (4-2-3-1): Zomer – Pavar, Upamekano, De Liht, Kanselo – Kimih, Gorecka – Sane, Musijala, Koman – Šupo Moting.

MANČESTER SITI (3-2-4-1): Ederson – Akandži, Dijas, Ake – Stons, Rodri - B. Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš - Haland.

INTER (3-5-2): Onana – Darmijan, Ačerbi, Bastoni – Damfris, Barela, Brozović, Mkhtarijan, Dimarko – Džeko, Martinez.

BENFIKA (4-2-3-1): Vlahodimos – Žilberto, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Čikinjo, Florentino – Žoao Mario, Rafa Silva, Aursnes – Gonsalo Ramos.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)