MISTERIJA SMRTI DIJEGA ARMANDA MARADONE: Osmorici preti do 25 godina zatvora

Novosti online

19. 04. 2023. u 16:35 >> 16:43

SMRT Dijega Armanda Maradone ostavila je nerešena pitanja koja će biti potražena na sudu. Naime, protiv osmoro medicinskih radnika, za koje se sumnja da su zanemarivale svoje obaveze i tako doveli do smrti legende fudbala, pokrenut je postupak.

МИСТЕРИЈА СМРТИ ДИЈЕГА АРМАНДА МАРАДОНЕ: Осморици прети до 25 година затвора

Foto: Instagram

Posle istrage Tužilaštva, osam osoba je optuženo za "zanemarivanje koje je dovelo do ubistva", prenose mediji u Argentini.

Za ovo delo propisana je kazna između osam i 25 godina zatvora, prenosi "ESPN"

Maradona je preminuo 25. novembra 2020. godine. Njemu je stalo srce, a ranije tog meseca imao je operaciju na mogzu. Autopsija je pokazala da je preminuo u snu od akutnog plućnog edema, koji je doveo do toga da mu se pluća napune vodom, a sve zbog zastoja srca.

Izveštaj patologa pokazao je da je konzumiranje droga i alkohola ostavilo posledice na njega, te mu je srce bilo dvostruko teže od uobičajenog.

Među optuženima je Lepold Luke, neurohirurg, Agustina Kosakov Psihijatar i još šestoro medicinskih radnika koji su brinuli o njemu.

Karlos Fabijan Blanko, jedan od članova sudskog veća, rekao je da je tužilac pribavio dovoljno dokaza kako bi se nastavilo sa postupkom.

Medicinska komisija koja se bavila delom istrage utvrdila je da su se članovi medicinskog tima poneli "nedoraslo situaciji i sa nemarom".

Suđenje se očekuje početkom sledeće godine.

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)