PARTIZAN PROTIV ŠERIFA "PONIŠTIO" DOBRE PREDSTAVE IZ GRUPNE FAZE: Od bajke do bola za 90 minuta

M. Blažić

25. 02. 2023. u 11:12

OD najlepše bajke do bolnog šamara koji će dugo brideti na obrazima svih u Humskoj. Igrao je Partizan jesenas ravnopravno protiv Nice i Kelna u grupnoj fazi, dva puta za sedam dana delio lekcije Nemcima, a onda kada je trebalo bar ostati na jesenjem nivou, ako ne i poboljšati izgled "valjka", usledio je raspad za svega 90 minuta. Ostali su nemi u crno-belom taboru posle blamaže (osim trenera Petrića na obaveznoj konferenciji posle meča) i poraza koji je značio eliminaciju sa evropske scene, a možda i prvi put posle čitavog niza godina nikome objašnjenje nije ni potrebno.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ШЕРИФА ПОНИШТИО ДОБРЕ ПРЕДСТАВЕ ИЗ ГРУПНЕ ФАЗЕ: Од бајке до бола за 90 минута

FOTO: M. Vukadinović

Da li je uopšte neophodno da Saničanin objasni neobjašnjiv potez iz 20. minuta kada je kao gumicom obrisao sve urađeno i u Kišinjevu i na startu revanša? Da li je potrebno da Gordan Petrić analizira zašto mu je ekipa iste sekunde posle izjednačenja upala u "crnu rupu" iz koje nije bilo povratka? Da li bi ikome išta značilo objašnjenje zašto igra tima posle trećeg gola gostiju nije imala ni glavu ni rep već se sve svodilo na stihiju?

Pitanja je mnogo, a nijedan odgovor sigurno ne bi uspeo da spere gorak ukus poraza koji nije morao da se dogodi. Nije morao jer Šerif ni u revanšu i pored širom otvorenog "autoputa" ka prolazu zahvaljujući greškama domaćina nije nikoga ubedio da je kvalitetniji od crno-belih. A opet sve je u najvećem delu meča ličilo na rutinu sa kojom ni mnogo ozbiljniji klubovi ne bi trebalo da se "šetaju" Humskom. Partizan je u 20. minutu gurnuo kola nizbrdo i ono što je za svakog navijača verovatno najbolnije od tog momenta se "iz aviona" videlo da na terenu ne postoji niko ko bi mogao da povuče "ručnu".

Ostaće posle svega zabeleženo da su crno-beli u evropskoj sezoni 2022/2023. osvojili najviše bodova za koeficijent Srbije - tri. Crvena zvezda je sakupila 1.625, Čukarički 0.5, dok je niški Radnički doprineo sa samo 0.25. Pamtiće se dvomeč sa Kelnom, ali kako to obično biva kod nas, ono što je loše ostaje duže urezanije u pamćenje, a eliminacija od Šerifa definitivno spada u jedan od najbolnijih kikseva kluba na međunarodnoj sceni u novijoj istoriji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega