ZVEZDIN MAGIKO NASTAVIO NIZ POGODAKA: Aleksandar Katai u rafalnoj seriji

Z. Ćorović

19. 02. 2023. u 22:19

MAGIJA u serijama. Koliko se raspucao, Aleksandar Katai ni ne stiže da vrati „pištolj“ u futrolu - postigao je bar po gol na prethodnih šest prvenstvenih utakmica.

ЗВЕЗДИН МАГИКО НАСТАВИО НИЗ ПОГОДАКА: Александар Катаи у рафалној серији

FOTO: M. Vukadinović

To mu je i lični rekord u dva mandata na "Marakani", nadmašio je niz iz prethodne sezone kada je bio strelac na pet mečeva zaredom. Sada je Magikov rafal počeo 6. novembra prošle godine, u Zvezdinoj pobedi protiv Mladosti iz Lučana (2:0). Nastavljen je na dva gostovanja, prvo na Banovom Vrdu protiv Čukaričkog (2:0), pa u Surdulici sa Radnikom (2:1), kada je oba puta zatresao protivničku mrežu.

Usledila je pauza zbog Mundijala u Kataru, a za Kataija nije bilo mesta na Piksijevom spisku, iako su mnogi naši navijači uvereni da je za takvog majstora moralo da se nađe bar malo prostora, pogotovo posle onakvih, neubedljivih partija "orlova".

U međuvremenu, Zvezdina desetka se dobro odmorila i pripremila. Početak prolećnog dela dočekao je spreman, raspoložen, a kada je tako, sve postane pesma, poput loba koji je "servirao" Vojvodini u prvom kolu nastavka sezone (1:1). Bilo je normalno da će dati doprinos u goleadi na "krovu", kada je deklasiran Voždovac (6:0), a zatim je i u drugom  derbiju sa Čukom (3:0) otvorio "trojku" lepim driblingom i hicem od stative u mrežu.

Sa 12 datih pogodaka, Magiko je izbio na čelo liste strelaca i do kraja šampionata boriće se sa Rikardom Gomešom  za "zlatnu kopačku". Prošle sezone, Partizanov napadač je pobedio utrci (29:20), ova će verovano biti neizvesnija i zanimljivija. Katai je već jednom bio najbolji golgeter srpskog prvenstva, u sezoni 2015/16. kada se 21. put upisao u strelce. Sem Draganu Mrđi (Vojvodina, C. zvezda), još nikome u Srbiji nije pošlo za nogom da dva puta navuče "zlatnu kopačku".    

Ovi statistički podaci imaju posebnu boju, jer skoro svaki Kataijev pogodak je malo umetničko delo. Nažalost, takvih šarmera više nema u domaćoj Superligi i zato ga u Zvezdi treba posebno negovati i paziti. Magiko je 6, februara napunio 32 godine i navijači najtrofejnijeg srpskog kluba bi trebalo da se pomole fudbalskim Bogovima da mu karijera potraje što duže.

94 POGOTKA, 45 ASISTENCIJA

JOŠ malo pa stotka. Koliko je Aleksandar Katai doneo Crvenoj zvezdi u dva navrata, najbolje govore brojke. Magiko je u crveno-belom dresu odigrao 180 utakmica, postigao je čak 94 pogotka i zabeležio 45 asistencija.

BONUS VIDEO: HIRURŠKI PRECIZAN: Aleksandar Katai prelepim golom otvorio meč protiv Čukaričkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)