ALEKSANDAR MITROVIĆ "TEMA DANA" U FULAMU: Srpski napadač i penali - doneta odluka posle promašaja!

Novosti online

03. 01. 2023. u 17:38

ALEKSANDAR Mitrović je najbolji strelac Fulama ove sezone. Srbin je u prošlom kolu u pobedi protiv Sautemptona (2:1) promašio penal, a o tome se oglasio trener "kolibara" Marko Silva.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ТЕМА ДАНА У ФУЛАМУ: Српски нападач и пенали - донета одлука после промашаја!

FOTO: Tanjug/AP

Udarac sa bele tačke strelca 10 premijerligaških golova za tim iz Londona odbranio je Gavin Bazunu, ali portugalski stručnjak stao je u odbranu sjajnog napadača.

Mitrović je ove sezone pet puta šutirao jedanaesterce, tri puta je bio precizan, a dva puta nije. Ipak, Silva neće menjati izvođača.

- Mitrović je naš izvođač penala, i kad bude sledeća prilika, on će opet biti taj koji će ga izvoditi - rekao je strateg engleskog kluba.

Nije tajna da bi mnogi timovi želeli da imaju u ekipi Srbina, no trener Fulama je jasan i po tom pitanju.

- Šta bih poručio zainteresovanim klubovima? Da sam veoma srećan što je Mitrović tu otkako sam i ja. On je ovde srećan. Mi smo na početku ili negde na sredini procesa. I...  nemoguće je da na neke naše pozicije promenimo - zaključio je Silva.

Mitrović će imati priliku da golgeterski učinak popravi danas kada "kolibari" od 20.45 gostuju Lesteru.

Aleksandar Mitrović, penali - statistika


Tokom profesionalne karijere, Aleksandar Mitrović je, zaključno sa poslednjim danom 2022. godine, precizno realizovao 24 jedanaesteraca. Od toga, tri u aktuelnoj sezoni Premijer lige, kada su neuspešno probali da mu zaustave udarce s bele tačke Alison, Neto i potonji junak Svetskog prvenstva u Kataru, Emilijano Martinez.

Ipak, ove premijerligaške sezone mu je promašaj protiv Sautemptona bio drugi neiskorišćeni jedanaesterac, jer pred njim nije poklekao ni Žoze Sa, čuvar mreže Vulverhemptona, u remiju (0:0) 13. avgusta.

Ukupno je u karijeri Aleksandar Mitrović deset puta propustio da realizuje penal: za Anderleht dvaput, za Njukasl jednom, potom jednom u dresu Srbije (u pobedi nad Crnom Gorom od 2:1), a preostali kiksevi bili su tokom takmičarskih nastupa za Fulam.

Dosad se nije desilo da je neki golman uspeo dvaput da odbrani Mitroviću jedanaesterac, jer su posle njegovih šuteva sa bele tačke uspeli da se raduju Roberto, Keteleš, Istvud, Petković, Iversn, Vudman, Ramzdejl, Bursik, pomenuti Sa i, sada, čuvar mreže Sautemptona, Gevin Bazunu.

BONUS VIDEO: BRAZIL TUGUJE: Trodnevna nacionalna žalost dok se zemljaci sećaju i opraštaju od Pelea

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri