TUŽAN DAN ZA FUDBAL: Kovid jednog od najvećih u istoriji Argentine oterao u penziju (VIDEO)

Novosti online

04. 06. 2022. u 15:17 >> 15:18

KARLOS Tevez najavio je da se zauvek povlači iz fudbala, nakon što je izgubio kako navodi "navijača broj jedan".

ТУЖАН ДАН ЗА ФУДБАЛ: Ковид једног од највећих у историји Аргентине отерао у пензију (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Argentinac je poslednji put igrao za Boku juniors u svojoj domovini, ali je prošlog juna napustio svoj dečački klub. Pre toga je uživao u izuzetno uspešnom periodu u Evropi, igrajući za neke od velikana ove magične igre, pre kratkog boravka u Kini.

Tevez je prestao da igra nakon što je njegov otac čiji je on usvojeni sin, Segundo Raimundo preminuo od Kovida u februaru prošle godine. Raimundo je postao igračev staratelj nakon što je njegov biološki umro, pre nego što je rođen. Znao je da mu nije preostalo dugo da živi, nakon što mu je rečeno da se bori za život, a na kraju podlegao je fatalnim posledicama bolesti.


To je ostavilo traga na Tevezu, koji je sada odlučio da ostavi fudbal iza sebe. Odlazak u penziju je potvrdio u izjavi.

- Povukao sam se, to je potvrđeno. Nudili su mi mnogo stvari, uključujući i ogroman novac iz Sjedinjenih Država, ali to je to, dao sam sve. Igranje prošle godine je bilo veoma teško, nisam video lice na tribinama koje me je nosilo sve ove godine. Završavam karijeru jer sam izgubio svog obožavaoca broj jedan.

U vreme kada je znao da se njegov usvojeni otac muči, rekao je:

- Nažalost, moj stari nema šanse. Veoma je teško vreme za celu moju porodicu. Mislim da sam osvojio 29 titula u karijeri, ali sada moram da budem otac, da objasnim ćerkama šta se desilo sa njihovim herojem, njihovim dedom, to je veoma teška situacija za sve unutar mog doma.

Tevez je bio fudbalska senzacija, kada je počeo da stvara ime u Argentini, kasnije je šokirao svet transferom u Vest hema junajteda, pre više od deset godina. Klasa napadača je rekla svoje ekspresno i on je pomogao "čekićarima" da ostanu u Premijer ligi, golom protiv Mančester junajteda u poslednjem kolu.

Zanimljivo par dana posle toga i sam je postao nova akvizicija na "Old trafordu".  

Tamo je igrao zajedno sa Kristijanom Ronaldom i Vejnom Runijem, pomažući "crvenim đavolima" da osvoje nekoliko Premijer liga i Ligu šampiona. Napravio je kontroverzan prelazak prešavši u redove komšijskog rivala, Mančester Sitija kada su počeli da se razmahuju šeičkom  gotovinom. Pomogao je onima na plavoj polovini engleskog grada da osvoje svoju prvu titulu u najjačem engleskom rangu.

Usledio je prelazak u Juventus, gde je dodao još trofeja, pre nego što se vratio kući u Boku 2015.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna