"IGRAĆEMO PRED 40.000 LJUDI!" Dejan Stanković: Moramo da budemo pravi u svakom trenutku

Novosti online

21. 05. 2022. u 19:45

CRVENA zvezda će u nedelju imati priliku da osvoji 33. titulu prvaka Srbije. Rival crveno-belima je Voždovac, a očekivanja od tog duela izneo je Dejan Stanković, trener ekipe sa "Marakane".

ИГРАЋЕМО ПРЕД 40.000 ЉУДИ! Дејан Станковић: Морамо да будемо прави у сваком тренутку

FOTO: FK Crvena zvezda

Da bi Milan Borjan i drugovi peti put zaredom prvi prošli kroz cilj u domaćem fudbalu potrebno je da na stadionu "Rajko Mitić" ne izgube od "zmajeva".

Stanković ništa neće prepuštati slučaju, pa će kolegi Aleksandru Linti koji je istakao da ga ne zanimaju tuđi interesi suprotstaviti najjači sastav.

- Dosta puta smo pričali o sastavima, ali ne bih detaljnije ulazio u to. Znamo naš cilj, još u januaru smo rekli da imamo 16 utakmica, 16 finala, tako da izvešćemo najjači tim, kako fizički, tako i mentalno. Nema razloga da bude drugačije sutra i da odstupimo od toga - rekao je strateg crveno-belih.

Govorio je o tome da li će igrati sa jednim ili dva napadača.

- Spremam utakmicu po utakmicu i to da li je jedan, dva, tri ili četiri špica, nama nije menjalo mnogo toga, jer znamo šta nam je činiti. Svesni smo da utakmica traje 90 minuta i da moramo da budemo pravi u svakom trenutku.

Dejan Stanković i Kristijano Pičini/FOTO: FK Crvena zvezda

Potom je iskoristio priliku i pohvalio Voždovac.

- Žele da igraju fudbal ko god da je protivnik, bilo da su domaćini ili gosti. Dva puta smo se susreli sa njima, znamo im vrline i mane, ali isto tako smo svesni da ćemo igrati kod kuće pred 40 hiljada ljudi. Spremni smo u potpunosti za meč. Da li bih doveo nekog iz Voždovca u Zvezdu? Radije bih zadržao ove igrače koje treniram.

"Zvezda je uradila sjajnu stvar"

Ulaz na tribine stadiona "Rajko Mitić" je besplatan, a Stanković se nadaju da će "delije" napraviti sjajnu atmosferu.

- Zvezda je uradila fenomenalnu stvar sa barjacima, da se vratimo nekoliko godina i decenija u prošlost i siguran sam da će to biti mnogo lepo. Ne mogu da se odlučim koja kombinacija boja mi se sviđa, ali ću da kupim svaki kako bi mi ostali za uspomenu.

Mladi defanzivac crveno-belih Strahinja Eraković našao se na širem spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija za utakmice Lige nacija.

- To je širi spisak. Da ne bude od prevelikih očekivanja - preveliko razočarenje. Videćemo šta će naš selektor izabrati, za koje će se igrače odlučiti u ovim čudnim terminima. Oni koji budu igrali Ligu nacija, neće imati ni dan odmora, a videli smo reakciju trenera Liverpula - Jirgena Klopa šta mislim o tim letnjim terminima, gde će svi oni koji budu sa reprezentacijom, morati direktno da se jave na pripreme. Onda je na nama trenerima da to amortizujemo, jer je sezona bila veoma iscrpna, a mi ćemo odigrati 56 utakmica. 

Za kraj je otrkio i za koga je navijao u finalu Lige Evrope u kojem je Ajtraht pobedio Rendžers.

- Bila je dobra utakmica, pravo čvrsto finale. Ako me pitate da li sam navijao da izgubi Rendžers - zaista nisam, ali sam navijao za Filipa Kostića, jer je reč o momku koju ima fenomenalnu sezonu. Na kraju je trofej zasluženo otišao u Frankfurt - zaključio je Stanković.

Utakmica Crvena zvezda - Voždovac igra se u sutra od 18.30.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija "delija" pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima